RETRO RÁDIÓ

A legbizarrabb magyar ételt készítette férjének vacsorára ez a nő

A legbizarrabb magyar ételt készítette férjének vacsorára ez a nő
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 09. 30. 22:30

Sokan már a gondolatától is rosszul vannak; való igaz, nem finnyás gyomrúaknak való! De ha az ember egyszer legyõzi ellenérzéseit, és megkóstolja, élete legjobb ételeként emlékszik rá vissza.

 Különleges és sokak szemében bizarr étellel borzolta a kedélyeket egy magyar háziasszony: bár a fogás minden tekintetben hagyományosnak mondható, mindig is megosztotta az embereket. Vagy nagyon szeretik, vagy már a gondolatára is kirázza őket a hideg. Pedig aki kóstolta, állítja, hogy isteni finom a pulykahere pörkölt.

Ismertebb társa, a kakastöke pörkölt mintájára készül, csak, mit szépítsük, a pulykahere sokkal nagyobb, és jobban látszik rajta, hogy milyen testrésze volt a baromfinak. Az élelmes háziasszony feldarabolta, és gombával bolondította meg; így egészen olyan, mint a zúzapörkölt. Állagra legalábbis; az íze inkább a velőhöz hasonlít.

Az elkészítésében semmi ördöngösség nincsen: pontosan úgy kell, mint bármilyen, hagyományos pörköltet. Az alap készítése, a paprika mennyisége, és az extrák (paprika, paradicsom, netán egy kis lecsó) ugyanúgy ízlés szerint kerülnek bele a rotyogó finomságba.

Hamarabb fő meg, mint a hús vagy a zúza, húsz perc elég is neki. Az íze pedig magáért beszél…

Ha meg akarod lepni hétvégén a vendégeidet vagy a családot, egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. Csak vigyázz: állítólag nehezen beszerezhető a pulykahere…

Forrás: Lendvai Ágnes (Facebook, Boros Vali konyhája)

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.