Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
4 éve

Döbbenetes kovászos uborkát készített ez a magyar férfi

Csodájára jár a net ennek a különleges finomságnak. Az íze isteni, a látvány pedig egészen lenyûgözõ.

A kovászos uborka a nyár isteni adománya. Ráadásul az idő is tökéletes az elkészítéséhez. Szinte minden családban akad egy-egy tuti recept, amire esküsznek a generációk, néhányan viszont szeretnek kísérletezni, mert úgy gondolják, lehet még tökéletesebbre fejleszteni ezt a finomságot. Nem véletlen, hogy egy magyar férfi, Tóth István igazán különleges receptje nagyot tarolt a netezők között. A céklás koviubi egy gyógynövényes csoportban bukkant fel először. Ebből máris sejthető, hogy nem csak nagyon finom, de kimondottan egészséges is a végeredmény!  

Kovászos uborkájának igazi érdekessége, hogy különösen egészséges, elképesztően finom, a

színe pedig kifejezetten meglepő: látványos bíborrózsaszín.

Így készítsd el te is otthon ezt a verziót:

1. Tisztítsd meg az alapanyagokat.

-az uborka mellé a befőttes üvegbe karfiol, cékla, fokhagyma, sárgarépa, zeller és persze kapor kerül. A krumpli valójában a kenyér helyett kell bele, mivel remekül beindítja az erjedést.

2. Rétegesen helyezd el az üvegben a hozzávalókat.

3. Forralj fel 2 liter vizet 2 evőkanál sóval, majd a sós vizet hagyd visszahűlni kb 40-50 fokosra. Így öntsd rá az üvegben elhelyezett zöldségekre. 

4. Hagyd, hogy a melegben végezze a dolgát a keverék, szépen erjedni kezdjenek benne a hozzávalók.

5. Ha habosodni kezd és zavarossá válik a lé, az jó jel, hiszen elkezdődött a kívánt erjedési folyamat. A 3.-4. napon már kóstolhatod is az uborkát, hogy elégedett vagy-e vele. A tökéletes koviubi kellőképpen savanykás, de az állaga még roppanós - semmiképpen sem puha.

Ha már finomnak találod, akkor a krumplit és a kaprot szedd ki az üvegből, a többit pedig tedd egy edénybe a lével együtt, és hűtőben tárold.

6. Nem csak az uborkát, de a többi zöldséget is fogyaszthatod jóízűen az elkészült finomságból, akárcsak a levét. Nem csak isteni az íze, de immunrendszered is hálás lesz érte.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bármelyik pillanatban elindulhat a háború eddigi legvéresebb csatája

origo.hu

Erre készül együtt Radics Gigi és Oláh Ibolya

borsonline.hu

Háborgás Marics Peti miatt, a legendás műsorvezető végstádiumú rákban szenved - ez történt a héten

vg.hu

Szemfényvesztés Kína extrém gazdasági növekedése

life.hu

65 éves lett Annette Bening, aki megszelídítette Hollywood leghírhedtebb nőcsábászát

hirtv.hu

A román külügyminisztérium közleményben fejezte ki nem tetszését Novák Katalin útja miatt

origo.hu

Megdöbbentő, miket akart egy férfi becsempészni Amerikába

travelo.hu

Fegyverropogás és lovas vitézek: Képeken a Tatai Patara

ripost.hu

Szörnyű fájdalmak gyötrik, 14 évesen már járni sem tud az élsportoló Bogi

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

ripost.hu

Heti horoszkóp: a Nyilas és a Szűz kemény leckét kap, a Bak mindent boríthat

ripost.hu

Titokzatos fekete szépséggel kapták lencsevégre Bereczki Zoltánt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót

FAZÉK

Kiderült hány nap alatt lesz tökéletes a kovászos uborka

FAZÉK

Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk

FAZÉK

Most akkor kell napsütés a kovászos uborkának vagy sem, meglepő a válasz

FAZÉK

Íme az olcsó eperlekvár receptje, amit még a nagyi is megirigyelne

FAZÉK

Eldőlt az örök kérdés: benne hagyhatjuk-e a fakanalat az ételben főzés közben?

FAZÉK

Őrület a Balatonon: itt a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi

FAZÉK

Íme a trükk, amitől igazán ropogós lesz a csirkeszárny