RETRO RÁDIÓ

Döbbenetes kovászos uborkát készített ez a magyar férfi

Döbbenetes kovászos uborkát készített ez a magyar férfi
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 07. 30. 13:30

Csodájára jár a net ennek a különleges finomságnak. Az íze isteni, a látvány pedig egészen lenyûgözõ.

A kovászos uborka a nyár isteni adománya. Ráadásul az idő is tökéletes az elkészítéséhez. Szinte minden családban akad egy-egy tuti recept, amire esküsznek a generációk, néhányan viszont szeretnek kísérletezni, mert úgy gondolják, lehet még tökéletesebbre fejleszteni ezt a finomságot. Nem véletlen, hogy egy magyar férfi, Tóth István igazán különleges receptje nagyot tarolt a netezők között. A céklás koviubi egy gyógynövényes csoportban bukkant fel először. Ebből máris sejthető, hogy nem csak nagyon finom, de kimondottan egészséges is a végeredmény!  

Kovászos uborkájának igazi érdekessége, hogy különösen egészséges, elképesztően finom, a

színe pedig kifejezetten meglepő: látványos bíborrózsaszín.

Így készítsd el te is otthon ezt a verziót:

1. Tisztítsd meg az alapanyagokat.

-az uborka mellé a befőttes üvegbe karfiol, cékla, fokhagyma, sárgarépa, zeller és persze kapor kerül. A krumpli valójában a kenyér helyett kell bele, mivel remekül beindítja az erjedést.

2. Rétegesen helyezd el az üvegben a hozzávalókat.

3. Forralj fel 2 liter vizet 2 evőkanál sóval, majd a sós vizet hagyd visszahűlni kb 40-50 fokosra. Így öntsd rá az üvegben elhelyezett zöldségekre. 

4. Hagyd, hogy a melegben végezze a dolgát a keverék, szépen erjedni kezdjenek benne a hozzávalók.

5. Ha habosodni kezd és zavarossá válik a lé, az jó jel, hiszen elkezdődött a kívánt erjedési folyamat. A 3.-4. napon már kóstolhatod is az uborkát, hogy elégedett vagy-e vele. A tökéletes koviubi kellőképpen savanykás, de az állaga még roppanós - semmiképpen sem puha.

Ha már finomnak találod, akkor a krumplit és a kaprot szedd ki az üvegből, a többit pedig tedd egy edénybe a lével együtt, és hűtőben tárold.

6. Nem csak az uborkát, de a többi zöldséget is fogyaszthatod jóízűen az elkészült finomságból, akárcsak a levét. Nem csak isteni az íze, de immunrendszered is hálás lesz érte.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.