RETRO RÁDIÓ

Minden diétázó álma ez: Mennyei csokoládédesszert, nulla bűntudat

Minden diétázó álma ez: Mennyei csokoládédesszert, nulla bűntudat
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 11. 18. 14:45

Új szintre emelkedett a csokoládékrém! Megenni nem hogy tilos, hanem kimondottan ajánlatos mindenkinek, aki szeretne sokáig és egészségesen élni!

A hummusz alapesetben sós, fűszeres, különféle ízekben árusított csicseriborsókrém, amelybe legtöbbször zöldségeket, például sárgarépát, paprikát mártogatunk. Egy New York-i cég azonban most a feje tetejére állította mindazt, amit a hummuszról gondoltunk, és piacra dobta a csokis desszert-változatot. A többféle csokis ízben is kapható finomságba az ajánlások szerint kisperecet, só nélküli ropit, vagy Graham-kekszet érdemes mártogatni, de a keményebb gyümölcsök, például az alma is szóba jöhetnek. Persze van, aki egyszerűen kiskanálról nyalogatja.

A csicseriborsónak egyébként alapvetően édeskés íze van, ezt használhatod ki a desszert-hummusz elkészítésekor is. Ez a hüvelyes nagyon értékes része a táplálkozásunknak: rengeteg rostot tartalmaz, így hosszan tartó teltségérzetről gondoskodik, és a szervezet méregtelenítő funkcióit is támogatja, képes egyenletesen tartani a vércukorszintet, és segít a koleszterinszint csökkentésében. Az emésztést is serkenti. Nagy mennyiségben tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt a gyerekvállalásra készülőknek és a kismamáknak lehet hasznos, triptofántartalma pedig többek között a szülés utáni depresszió, a fáradtság, kimerültség tüneteit enyhítheti.

Csokoládés hummusz

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze főtt csicseriborsó, vagy alaposan leöblített konzerv csicseriborsó
  • 3-4 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • pici só
  • 2 evőkanál víz (elhagyható)
  • Így készítsd el:

    1. Konyhai robotgépben turmixold simára a hozzávalókat, a víz kivételével. A juharszirupból vagy mézből előbb csak 3 és fél teáskanálnyit használj.

    2. Mialatt a massza 30-60 másodperc alatt simává válik, fokozatosan add hozzá a vizet, hogy elérd a lehető legjobb állagot. Kóstolás után, ha szükséges, add hozzá a maradék juharszirupot.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.