tóth gabi
Új szintre emelkedett a csokoládékrém! Megenni nem hogy tilos, hanem kimondottan ajánlatos mindenkinek, aki szeretne sokáig és egészségesen élni!
A hummusz alapesetben sós, fűszeres, különféle ízekben árusított csicseriborsókrém, amelybe legtöbbször zöldségeket, például sárgarépát, paprikát mártogatunk. Egy New York-i cég azonban most a feje tetejére állította mindazt, amit a hummuszról gondoltunk, és piacra dobta a csokis desszert-változatot. A többféle csokis ízben is kapható finomságba az ajánlások szerint kisperecet, só nélküli ropit, vagy Graham-kekszet érdemes mártogatni, de a keményebb gyümölcsök, például az alma is szóba jöhetnek. Persze van, aki egyszerűen kiskanálról nyalogatja.
A csicseriborsónak egyébként alapvetően édeskés íze van, ezt használhatod ki a desszert-hummusz elkészítésekor is. Ez a hüvelyes nagyon értékes része a táplálkozásunknak: rengeteg rostot tartalmaz, így hosszan tartó teltségérzetről gondoskodik, és a szervezet méregtelenítő funkcióit is támogatja, képes egyenletesen tartani a vércukorszintet, és segít a koleszterinszint csökkentésében. Az emésztést is serkenti. Nagy mennyiségben tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt a gyerekvállalásra készülőknek és a kismamáknak lehet hasznos, triptofántartalma pedig többek között a szülés utáni depresszió, a fáradtság, kimerültség tüneteit enyhítheti.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Konyhai robotgépben turmixold simára a hozzávalókat, a víz kivételével. A juharszirupból vagy mézből előbb csak 3 és fél teáskanálnyit használj.
2. Mialatt a massza 30-60 másodperc alatt simává válik, fokozatosan add hozzá a vizet, hogy elérd a lehető legjobb állagot. Kóstolás után, ha szükséges, add hozzá a maradék juharszirupot.