tóth gabi
Az õsi magyar konyha remeke került ezúttal terítékre, már a látványától is felbolydult az internet.
Elképesztő kedveltséget ért el alig fél nap alatt az az ebédre főzött étel, amit Attila Pataki felhasználó töltött fel a vidéki háziasszonyokat tömörítő Facebook profilra.
Azonnal kiderült, hogy a kiadós fogást rengetegen ismerik, ugyanakkor kevesen készítik rendszeresen. "Ronda, de finom!" - áll az egyik lényegre törő kommentben, de az is kiderült, hogy sokan iszonyodnak a bizarr ételtől. Lássuk, miről is van szó:
Azt azért eláruljuk, hogy a finnyáskodóknál sokkal többen voltak azok, akik megkívánták a cupákos pörköltet:
Hmmmm. De fincsi lehet!!! Korog a gyomrom! Jöhetne egy tányérral!!! (Lászlóné, Varga)
Uhhhh..... a kedvencem, és a legjobb bográcsban, jó csípős almapaprikával (Zsanett Petyerák)
Imádom, jó fokhagymásan, ragadósan, holnap főzök is... (Piroska Bessenyeiné)
IMÁDOM...Kenyérrel, krumplival mindegy csak csaj cuppogjon (Andrásné, Sipos)
Kevesen tudják, hogy, de a disznóköröm és a fül nagyon egészséges! Méghozzá azért, mert természetes kollagéntartalmuk rettentő magas - ez az anyag felel az ízületek és az izmok rugalmasságáért, fiatalosságáért. A sertéslábban lévő kollagéntől lesz a kocsonya remegős, a pörkölt szaftja sűrű, ragacsos és zamatos. Érdemes minél többet fogyasztani az ilyen típusú ételeket, különösen 50 éves kor fölött!
Az olcsó és korábban mindig lesajnált sertésköröm egyébként egyre divatosabb Amerikában is. New Yorkban megnyílt az első olyan étterem, melyben minden egyes fogás elkészítésekor sertéslábat használnak a séfek. Az étterem tulajdonosa így hirdeti a helyet: "Nálunk fiatalító ételeket ehetsz!"
(Forrás: Vali hagyományos konyhája, Facebook)