RETRO RÁDIÓ

Megújult a madártej: sütni sem kell, és mindenki imádja!

Megújult a madártej: sütni sem kell, és mindenki imádja!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 10. 14. 20:00

Születésnap lesz, de nincs idõd tortát sütni? Ezt a vaníliás szeletet biztosan össze tudod dobni még elõzõ este. A siker garantált, hisz a madártejet mindenki szereti.

Nincs időd tortát sütni a szülinapra? Egy csomó lurkó jön, hogy együtt ünnepeljétek a gyerekedet? Ezt a pár perc alatt elkészíthető édességet előző nap összeütöd, és máris mehet a hűtőbe. Az egyszerű vaníliás ízt mindenki szereti.

Hozzávalók:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 8 ek. cukor
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg háztartási keksz
  • Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. vaj
  • tejszínhab a díszítéshez
  •  

    Elkészítés:

    1. A pudingport keverd simára egy kis tejjel. Add hozzá a cukrot, majd lassanként adagolva a tejet. Lassú tűzön főzd krémmé.

    2. Keverd bele a vaníliaaromát, és tedd félre hűlni.

    3. Verd föl keményre a tejszínhabot. Kanalanként kavard bele a kihűlt krémbe.

    4. A kekszet oszd háromfelé.

    5. Egy 20x30 cm-es jénai aljába fektess egy sor háztartási kekszet, majd kend rá a tejszínhabos krém felét.

    6. Fedd be egy réteg keksszel, aztán jöhet a krém másik fele.

    7. Fedd be a harmadik adag keksszel.

    8. Olvaszd föl a vajjal együtt a csokoládét, és simítsd a tetejére. Hűtsd be egy éjszakára, így a keksznek lesz ideje megpuhulni.

    9. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal.

    Ha szülinapost ünnepelsz, szórhatsz a tetejére francia drazsét, kirakhatod félbevágott, színes zselécukorral, ne felejts beleszúrni  gyertyákat sem. Így igazi ünnepi édességgé válik!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.