RETRO RÁDIÓ

Ki ne dobd a kiürült sörös dobozt, eszméletlen, mire használhatod!

Ki ne dobd a kiürült sörös dobozt, eszméletlen, mire használhatod!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 10. 17. 18:35

Amikor a férfi az utolsó cseppet is kiitta a sörös dobozból, akkor jön el a nõk ideje! Parádés kürtõs kalácsot lehet ugyanis sütni a kiürült sörös dobozok segítségével! Mutatjuk is a módszert, zseniális!

Erdélyben régi hagyománya van a nyílt tűzön sütött kürtőskalácsnak - ez afinom csemege a vásárok közkedvelt sztárja. A kürtőskalács nem véletlenül külön műfaj: hatalmas hengerekre tekerik rá a tésztát, a  tűz fölött forgatva sütik meg.

Otthon eddig kevesen mertek nekiállni, hiszen nehéz ezt a módszert háztartási körülmények közt kivitelezni. A zseniális magyar háziasszonyoknak azonban erre is akadt ötletük: a tésztán kívül sörös doboz és alufólia kell hozzá.

Sörös dobozon sült kürtős kalács

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 1/2 dl olaj
  • 3 vanília cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • kb. 10 dkg kristálycukorral kevert darált dió
  • Így készül:

    1. Kevés tejjel gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit.

    2. Kelesszük  duplájára - kb 1 óra, közben kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és burkoljuk be alufóliával a dobozokat.

    3. A megkelt tésztát vágjuk 3 egyenlő részre, majd ezeket is harmadoljuk. Így 9 tésztadarabunk lesz. Mindegyiket sodorjuk hosszú csíkokra, majd tekerjük fel az alufóliával bevont sörös dobozokra.

    4. Kenjük át olvasztott vajjal, majd forgassuk bele a cukros dióba.

    5. Mehetnek a kalácsok a sütőbe, kb. 18-20 perc alatt szép pirosra sülnek.

    (Ötlet: Ildiko Marton, Facebook, Vali hagyományos konyhája)

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.