RETRO RÁDIÓ

Sosem találod ki, miért jó lefagyasztani a tojásfehérjét

Sosem találod ki, miért jó lefagyasztani a tojásfehérjét
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 09. 23. 11:00

Sütés után nyakadon maradt egy csomó tojásfehérje? Ne öntsd a lefolyóba! Fagyaszd le! Mutatjuk, hogyan: rém egyszerû.

Rengeteg recept kezdődik azzal, hogy „végy 2  (vagy akárhány) tojássárgáját”. Jó, de mi lesz a fehérjével? Karácsony vagyis a habcsóksütés ideje csak egyszer van egy évben. Ha egy lefedett bögrében beteszed a hűtőbe, ott 2-3 napig biztonságban eláll. A tojásrántottához is keverhetsz egy-két plusz fehérjét. De mit csinálj a többivel?

Egyszerűen fagyaszd le!

A fel nem használt, nyers tojásfehérjét 1 évig tárolhatod a mélyhűtőben.

Hogyan fagyaszd le?

Ahhoz, hogy fagyasztás után adagonként olvaszd föl, legegyszerűbb, ha jégkockatartóba öntöd a fehérjét.

Így annyit vehetsz ki, amennyire épp szükséged van.

Kockánként 1 fehérjét tegyél a tartóba. Szórj a tetejére egy csipet cukrot vagy sót, hogy megőrizze a tojás textúráját. A cukros és a sós változatnak vess be külön tojástartót, hogy ne keverd össze. A cukros változatot kapd elő, ha sütihez kell a fehérje.

A mélyhűtőből kivéve hűtőben vagy szobahőmérsékleten hagyd felengedni. Meg fogsz lepődni: ugyanúgy viselkedik, mint a friss. Remekül felverheted például akár kemény habbá is.

Azt tudnod kell, hogy a kiolvadt tojásfehérjét azonnal fel kell használni, mert nem áll el sokáig. Érdemes olyan ételekhez, édességhez alkalmazni, amit sütni, főzni kell.

Héjában, egészben sose fagyaszd le a tojást, mert szétreped!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.