Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.09.09.

Mozzarellával töltött balzsamos csirke, feledhetetlenül ízletes vacsora

Két recept egyben, új ízvilág! Ezt a finomságot igazán érdemes kipróbálnod, könnyû étel, akár vacsorára is fogyaszthatod.

Csirkemell soha nem volt még ennyire lédús, és finom. Keverd össze a mozzarellás paradicsomos csirkét balzsamecetes mártással, így kóstold meg. Ahol ez a két csirkerecept keveredik össze, ott felejthetetlen, ízletes étel születik.

Hozzávalók:

  • 4 db 200 grammos csirke mellfilé
  • 1 teáskanál szárított oregánó és szárított bazsalikom
  • 2 db paradicsom, vékony karikákra vágva
  • ¼ csésze szárított paradicsomcsíkok olajban
  • 4 mozzarella sajt vékonyan szeletelve
  • 2-3 bazsalikom levél a díszítéshez
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva, összenyomva
  • 1/3 csésze balzsamecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • só és bors
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. A csirkemellfilét vágd be vékonyan 3 egyenlő részre úgy, hogy ne vágd végig a húst.

    3. Fűszerezd be a csirke tetejét, alját és a bevágott részeket sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és csorgass hozzá egy teáskanállal a szárított paradicsom olajából.

    4. Helyezd a csirke belsejébe a vékony szelet mozzarellákat, és a vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat. Majd a karikák tetejére a szárított paradicsomot és a bazsalikomleveleket.

    5. A megtöltött csirkemelleket fogpiszkálóval vagy hústűvel fogd össze.

    6. Serpenyőbe rakj szárított paradicsomolajat, vagy olívaolajat és abban 2 percig süsd át a csirke mindkét oldalát, amíg az aranybarna lesz.

    7. Miközben a csirke sül, egy kis tálban keverj össze fokhagymát, balzsamecetet, és egy kis barna cukrot. Öntsd a keveréket a serpenyőbe a csirke tetejére, és köré. Így párold még körülbelül 3 percig, alkalmanként keverd meg.

    8. Az előmelegített sütőbe rakd át a csirkét, és süsd további 15 percen keresztül, amíg teljesen át nem sül, a sajt benne meg nem olvad.

    9. Végül vedd ki a sütőből az illatozó csirkét, távolítsd el a fogpiszkálókat vagy hústűket, díszítsd a csirke tetejét bazsalikomcsíkokkal, ízlés szerint.

    Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek