5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Mozzarellával töltött balzsamos csirke, feledhetetlenül ízletes vacsora

Mozzarellával töltött balzsamos csirke, feledhetetlenül ízletes vacsora
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 09. 09. 20:00

Két recept egyben, új ízvilág! Ezt a finomságot igazán érdemes kipróbálnod, könnyû étel, akár vacsorára is fogyaszthatod.

Csirkemell soha nem volt még ennyire lédús, és finom. Keverd össze a mozzarellás paradicsomos csirkét balzsamecetes mártással, így kóstold meg. Ahol ez a két csirkerecept keveredik össze, ott felejthetetlen, ízletes étel születik.

Hozzávalók:

  • 4 db 200 grammos csirke mellfilé
  • 1 teáskanál szárított oregánó és szárított bazsalikom
  • 2 db paradicsom, vékony karikákra vágva
  • ¼ csésze szárított paradicsomcsíkok olajban
  • 4 mozzarella sajt vékonyan szeletelve
  • 2-3 bazsalikom levél a díszítéshez
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva, összenyomva
  • 1/3 csésze balzsamecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • só és bors
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. A csirkemellfilét vágd be vékonyan 3 egyenlő részre úgy, hogy ne vágd végig a húst.

    3. Fűszerezd be a csirke tetejét, alját és a bevágott részeket sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és csorgass hozzá egy teáskanállal a szárított paradicsom olajából.

    4. Helyezd a csirke belsejébe a vékony szelet mozzarellákat, és a vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat. Majd a karikák tetejére a szárított paradicsomot és a bazsalikomleveleket.

    5. A megtöltött csirkemelleket fogpiszkálóval vagy hústűvel fogd össze.

    6. Serpenyőbe rakj szárított paradicsomolajat, vagy olívaolajat és abban 2 percig süsd át a csirke mindkét oldalát, amíg az aranybarna lesz.

    7. Miközben a csirke sül, egy kis tálban keverj össze fokhagymát, balzsamecetet, és egy kis barna cukrot. Öntsd a keveréket a serpenyőbe a csirke tetejére, és köré. Így párold még körülbelül 3 percig, alkalmanként keverd meg.

    8. Az előmelegített sütőbe rakd át a csirkét, és süsd további 15 percen keresztül, amíg teljesen át nem sül, a sajt benne meg nem olvad.

    9. Végül vedd ki a sütőből az illatozó csirkét, távolítsd el a fogpiszkálókat vagy hústűket, díszítsd a csirke tetejét bazsalikomcsíkokkal, ízlés szerint.

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.