tóth gabi
Hogyan tudod gyorsan, egyszerûen megtisztítani az új krumplit, méghozzá anélkül, hogy az ujjaid bebarnulnának? Mutatjuk a trükköt.
Az igazán friss újkrumplit nem is szükséges pucolni, az organikusan termesztettet pedig semmiképpen.
Csupán megmosod, és már sütheted-főzheted is.
Vékony, gyönge héja tele van vitaminokkal. Kálium- és omega-3 zsírsavtartalma véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Antioxidánsai a rák elleni küzdelemben segítenek.
Pucolás előtt áztasd be az újkrumplit egy órára sós-hideg, vagy 20 percre langyos vízben. Ettől felázik a héja, és könnyebben lejön.
Te is utálod, ha krumplipucolás után barna lesz az ujjad? Elkerülendő, húzz a kezedre egy nejlont vagy gumikesztyűt.
Tiszta mosogatószivacs dörzsis felével dörzsöld át a krumplikat. Erre a célra félretett körömkefével is jó eredményt érhetsz el.
Öntsd az újkrumplit egy durva tapintású zsákba. Szórj rá egy marék nagy szemű konyhasót, majd kösd be a zsák száját. Addig gyúrd, gyömöszöld, míg az összes krumpliról le nem csiszolod a finom héját. Öblítsd le, és már sütheted is.