RETRO RÁDIÓ

Elárulták a szakácsok a titkot, így könnyű megpucolni az újkrumplit

Elárulták a szakácsok a titkot, így könnyű megpucolni az újkrumplit
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 07. 10. 19:30

Hogyan tudod gyorsan, egyszerûen megtisztítani az új krumplit, méghozzá anélkül, hogy az ujjaid bebarnulnának? Mutatjuk a trükköt.

Az igazán friss újkrumplit nem is szükséges pucolni, az organikusan termesztettet pedig semmiképpen.

Csupán megmosod, és már sütheted-főzheted is.

 

Vékony, gyönge héja tele van vitaminokkal. Kálium- és omega-3 zsírsavtartalma véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Antioxidánsai a rák elleni küzdelemben segítenek.

1. Lépés: Előáztatás

Pucolás előtt áztasd be az újkrumplit egy órára sós-hideg, vagy 20 percre langyos vízben. Ettől felázik a héja, és könnyebben lejön.

2. Lépés: Barnítás ellen

Te is utálod, ha krumplipucolás után barna lesz az ujjad? Elkerülendő, húzz a kezedre egy nejlont vagy gumikesztyűt.

3. Dörzsölés

Tiszta mosogatószivacs dörzsis felével dörzsöld át a krumplikat. Erre a célra félretett körömkefével is jó eredményt érhetsz el.

 4. Zsákos módszer

Öntsd az újkrumplit egy durva tapintású zsákba. Szórj rá egy marék nagy szemű konyhasót, majd kösd be a zsák száját. Addig gyúrd, gyömöszöld, míg az összes krumpliról le nem csiszolod a finom héját. Öblítsd le, és már sütheted is.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.