
Sütnél valamit, de nincs kéznél tojás? Most megmutatjuk, milyen egyszerûen tudod helyettesíteni!
Elfogyott a tojásod, és nem tudsz sütni?
![]()
Ez most már nem lesz többé probléma! Megmutatjuk, mivel helyettesítheted a tojást, ha épp nincs otthon, vagy allergiás vagy rá. Ezek az ötletek segítenek akkor is, ha vegán vagy, és éppen nincs ötleted tojásmentes süteményre.
1. Banán
![]()
Egy darab pépesített banán két tojást helyettesít. Mivel ennek a gyümölcsnek jellegzetes az íze, gondold végig, hogy illik-e az elkészítendő ételhez.
2. Csicseriborsó
![]()
A beáztatott száraz csicseriborsó levét bátran használd tojás helyett. 3 evőkanálnyi az áztatóvízből, amiben megpuhult a borsó, helyettesít egy tojást. Semleges íze miatt mindenhez jó.
3. Almaszósz
![]()
Az almaszósz természetes édes íze remekül tudja helyettesíteni a cukrot bármelyik süteményben. Szuper választás, de tartsd szem előtt, hogy jelentős a nedvességtartalma is.
4. Szódabikarbóna és almaecet
![]()
Egy teáskanál szódabikarbóna és egy evőkanál almaecet igazi laza és könnyű tésztává varázsolja a kenyered vagy a sütid.
5. Chiamag
![]()
Három evőkanál vízben keverj el egy evőkanál chiamagot. Ez a mennyiségű massza remekül helyettesít egy tojást. Ragacsos állaga garantálja a sikert.
6. Tofu
![]()
A semleges ízű tofu remekül illeszkedik bármilyen ételhez. Pürésítsd egy keverőgépben és 1/4 csészényivel válts ki egy tojást.
7. Lenmag
![]()
A frissen őrölt lenmag vízzel keverve remek tojáshelyettesítő, ráadásul nagyon könnyűvé és puhává tesz mindent. 3 evőkanál víz 1 evőkanál őrölt lenmag keverék fele meg egy tojásnak.







