tóth gabi
A legfinomabb csokoládétorta, amit csak el tudsz képzeni. A legjobb benne, hogy hozzáadott cukor nélkül készül. Már a látványától is összefut a nyál a szádban. Bátran vágj bele, a videó segítségével te is könnyen összeütheted.
Mindenkinek szüksége van időnként csokoládéra, ami ízével feldobja az unalmas hétköznapokat. Ezzel a csokoládés remekművel bátran ajándékozd meg magad! Hidd el, megérdemelsz belőle egy-egy szeletet.
Hozzávalók:
1. Aprítógépben törd össze a kekszeket, add hozzá az olvasztott vajat és pépesítsd. Majd ezt a masszát simítsd egy nagyobb tortaforma aljába és tedd félre.
2. 4 gramm zselatint keverj össze egy kisebb edénybe a 20 ml hideg vízzel.
3. 12 dkg (1/2 csésze) habtejszínt önts az étcsokoládé darabokhoz, majd forró vízfürdő felett olvaszd meg. Keverd össze az előzetesen felmelegített zselatinnal.
4. 16 dkg (2/3 csésze) habtejszínt verj habbá és add hozzá az étcsokis-zselatinos masszát és elektromos habverővel jól dolgozd össze.
5. Simítsd a kekszes alapra a krémet és tedd 15-20 percre hűtőbe.
6. Ugyan így készítsd el a tejcsokoládés, majd a fehér csokoládés rétegeket.
7. A legvégén, tálalás előtt szórd meg cukrozatlan kakaóporral vagy csokoládé forgáccsal.