RETRO RÁDIÓ

Sütés nélkül készül ez a triplacsokis álomtorta

Sütés nélkül készül ez a triplacsokis álomtorta
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 05. 18. 19:00

A legfinomabb csokoládétorta, amit csak el tudsz képzeni. A legjobb benne, hogy hozzáadott cukor nélkül készül. Már a látványától is összefut a nyál a szádban. Bátran vágj bele, a videó segítségével te is könnyen összeütheted.

Mindenkinek szüksége van időnként csokoládéra, ami ízével feldobja az unalmas hétköznapokat. Ezzel a csokoládés remekművel bátran ajándékozd meg magad! Hidd el, megérdemelsz belőle egy-egy szeletet.

Triplacsokis álomtorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg Oreo keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 84 dkg habtejszín
  • 15 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 12 gramm zselatin por
  • 60 ml hideg víz
  • cukrozatlan kakaópor vagy csokoládé forgács
  • 1. Aprítógépben törd össze a kekszeket, add hozzá az olvasztott vajat és pépesítsd. Majd ezt a masszát simítsd egy nagyobb tortaforma aljába és tedd félre.

    2. 4 gramm zselatint keverj össze egy kisebb edénybe a 20 ml hideg vízzel.

    3. 12 dkg (1/2 csésze) habtejszínt önts az étcsokoládé darabokhoz, majd forró vízfürdő felett olvaszd meg. Keverd össze az előzetesen felmelegített zselatinnal.

    4. 16 dkg (2/3 csésze) habtejszínt verj habbá és add hozzá az étcsokis-zselatinos masszát és elektromos habverővel jól dolgozd össze.

    5. Simítsd a kekszes alapra a krémet és tedd 15-20 percre hűtőbe.

    6. Ugyan így készítsd el a tejcsokoládés, majd a fehér csokoládés rétegeket.

    7. A legvégén, tálalás előtt szórd meg cukrozatlan kakaóporral vagy csokoládé forgáccsal.

     

    Ezen a videón lépésről lépésre követheted a munkafázisokat.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.