Létrehozva: 2017.03.02.

Újra brummog a mackósajt: Magyar háziasszony mutatja a trükköt

Mindenki nagy kedvence a finom sajt, de a bolti ömlesztett árukban már nem lehet bízni! Kerüljük ki az élelmiszeripart, készítsünk házilag finom és egészséges sajtokat!

Szerző Molnár Hédi

A sajt az egyik legjobb fehérjeforrás, mely igazán változatossá teszi akár a diétás étrendet is. A legnagyobb sajtbarátok akár 20-30 dekát is elfogyasztanak belőle naponta - és a nagy sajtadaggal együtt a beledolgozott tartósítószereket is. Persze mindig halljuk, hogy kerüljük a vegyszerrel kezelt élelmiszereket, és válasszuk helyettük inkább a biotermékeket, de kinek van erre pénze? A boltokban kapható biocuccok megfizethetetlenek!

Szerencsére egy buzgó magyar háziasszony, Boros Valika elhatározta, hogy ő bizony nem hagyja, hogy potyára kihúzzák a zsebéből a pénzt!

Saját macisajtot készített otthon, így bármikor falatozhat belőle, amikor csak megkívánja otthon.

Házi ömlesztett sajt

Hozzávalók:

  • 1/2 liter házi tej
  • 1/2 kg túró
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • Így készül:

    1. A tejet és a túrót tedd fel egy lábosban, lassú tűz fölött forrald fel, folyamatosan kevergesd.

    2. Forrás közben tedd bele a szódabikarbónát és a sót. Folyamatosan kell kevergetni, nagyon fog habzani, de el kell főzni belőle a szódabikarbónát, ami nem egy rövid folyamat. Nyúlós-folyós állagúnak kell lennie a masszának.

    3. Még melegen, botmixerrel  dolgozd egyneművé az egészet. Amikor már nincs benne darabos rész, mehet is a formákba.

    Használd a fantáziád, hogy milyen is legyen a sajt!

    Kihűlés után rögtön fogyasztható. Nyugodtan tedd a hűtőbe, vagy mélyhűtőbe egy rövid időre, hogy gyorsabban lehűljön.

    (Forrás: Vali Hagyományos Konyhája, Facebook)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek