tóth gabi
Mindenki nagy kedvence a finom sajt, de a bolti ömlesztett árukban már nem lehet bízni! Kerüljük ki az élelmiszeripart, készítsünk házilag finom és egészséges sajtokat!
A sajt az egyik legjobb fehérjeforrás, mely igazán változatossá teszi akár a diétás étrendet is. A legnagyobb sajtbarátok akár 20-30 dekát is elfogyasztanak belőle naponta - és a nagy sajtadaggal együtt a beledolgozott tartósítószereket is. Persze mindig halljuk, hogy kerüljük a vegyszerrel kezelt élelmiszereket, és válasszuk helyettük inkább a biotermékeket, de kinek van erre pénze? A boltokban kapható biocuccok megfizethetetlenek!
Szerencsére egy buzgó magyar háziasszony, Boros Valika elhatározta, hogy ő bizony nem hagyja, hogy potyára kihúzzák a zsebéből a pénzt!
Saját macisajtot készített otthon, így bármikor falatozhat belőle, amikor csak megkívánja otthon.
Hozzávalók:
Így készül:
1. A tejet és a túrót tedd fel egy lábosban, lassú tűz fölött forrald fel, folyamatosan kevergesd.
2. Forrás közben tedd bele a szódabikarbónát és a sót. Folyamatosan kell kevergetni, nagyon fog habzani, de el kell főzni belőle a szódabikarbónát, ami nem egy rövid folyamat. Nyúlós-folyós állagúnak kell lennie a masszának.
3. Még melegen, botmixerrel dolgozd egyneművé az egészet. Amikor már nincs benne darabos rész, mehet is a formákba.
Használd a fantáziád, hogy milyen is legyen a sajt!
Kihűlés után rögtön fogyasztható. Nyugodtan tedd a hűtőbe, vagy mélyhűtőbe egy rövid időre, hogy gyorsabban lehűljön.
(Forrás: Vali Hagyományos Konyhája, Facebook)