Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.02.16.

Soha többé nem rontod el a piskótatekercset, zseniális trükk

Gyorsan kedvünket szegheti, ha már az elsõ próbálkozásnál reped és törik a piskótatekercs. Szerencsére a magyar háziasszonyok jól ismerik e remek sütemény készítésének összes titkát. Összegyûjtöttük egy csokorba, így szuper lesz a piskótatekercs!

A piskótatekercs a magyar konyha alapsüteménye. A vékonyra sütött piskótalapot kenhetjük lekvárral, csokis, túrós, vagy gyümölcsös pudingkrémmel - gyors tekerés és már kész is. Imádjuk! Sokszor azért nem fogunk neki, mert reménytelennek gondoljuk azt, hogy szépen fel tudjuk tekerni a krémmel megkent tésztát.

Szerencsére a gyakorlott magyar háziasszonyok szuper tippjeivel csak tökéletes lehet a végeredmény! Többé nem reped és törik el a megtöltött piskótalap tekerés közben!

 

Boros Vali és csapata annyi remek ötlettel állt elő, hogy biztos megtalálod a neked megfelelőt közöttük!

Nézzük, milyen praktikákat tudunk meg a tökéletes piskótatekercs elkészítéséhez.

1. Használjunk nedves konyharuhát

(Melinda Annamari)

2. Rakjuk nedves konyharuhára, feltekerjük, kihűlésig úgy marad, szép lesz:)

(Deák Ildikó)

3. Nedves sütőpapírra téve mindjárt tekerjük fel.

(Madaras Kriszta)

4. Sütőből kivéve azonnal feltekerni.

(Hugyecz Dalmady Margit)

5. Tegyünk szilikonos sütőpapírt a tepsibe. Azzal együtt kivéve, még melegen tekerjük fel. Szépen le lehet nyomkodni. Ha kihűlt, széthajtjuk és lejön róla a papír, míg a ruhára ráragad.

(Mészáros László)

6. A legegyszerűbb recept alapján készült piskóta lapot hidegen kell feltekerni. A tésztája habkönnyű és nem reped.

(Dergecz Katalin)

7. Még forrón konyharuhába ki-, betekerni.

(Bodroginé Rajner Margarette)

8. Konyharuhát liszttel megszórni és forrón feltekerni.

(Sipos Ilona)

9. Öblítő mentes, nedves konyharuhával még melegen felcsavarni. (Iker Józsefné Irén)

10. Ahogy kész hideg vizes tiszta konyharuhára fordítom még forrón majd feltekerem. Nem sokáig hagyom benne csak pár percig még fel veszi a formát mert utána a konyharuhába ha sokáig van be tekerve lehúzza azt a szép külső kérgét a piskótának.

(Iveta Hívesová)

 

(Forrás: Czinglér Tamásné, Facebook - Vali hagyományos konyhája)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek