RETRO RÁDIÓ

Így készíts mennyei fokhagymakrémet gyorsan és könnyedén

Így készíts mennyei fokhagymakrémet gyorsan és könnyedén
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 01. 19. 20:54

A legnépszerûbb magyar fûszerbõl készül ez az isteni krém, ami még az egészségedet is megóvja. Így teheted el könnyen és gyorsan télire.

A fokhagyma  az egyik legegészségesebb fűszernövény a világon.

Rengeteg ételhez elengedhetetlen, a magyar konyha legnépszerűbb alapanyaga.

Az ízesítés mellett nagy szerepet játszik az egészséged megőrzésben is. Erősen antibakteriális hatású, de nagy szerepet játszik a vérnyomás csökkentésben is. Akkor még nem is említettük a gombaölő szerepét, illetve a légúti megbetegedések gyógyításában játszott szerepét.

Itt van a legegyszerűbb módja, hogy készítsd el a sült fokhagymakrémet.

Hozzávalók:

  • 10-12 db fokhagyma fej (lehetőleg magyar)
  • alufólia,
  • só, fehér bors
  • 6-7 evőkanál olívaolaj
  • Elkészítés:

    A megmosott, héjas fokhagymafejeket vágd keresztben félbe és hármasával tedd őket egy akkora alufóliára, amibe majd be tudod csomagolni.

    Mindegyikre tegyél egy mokkáskanál olívaolajat, majd csomagold be az alufóliába. Az elkészített csomagokat tedd a 200 fokra hevített sütőbe 1 órára.

    Ha kihűlt csomagold ki, és egy szűrőbe nyomd ki a megsült fokhagymát. Ízesítsd sóval, fehér borssal, egy-két kanál olívaolajjal.

     

    Tipp

    Nagyon finom kenyérre kenve is, friss zöldfűszerrel keverve!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.