
A legnépszerûbb magyar fûszerbõl készül ez az isteni krém, ami még az egészségedet is megóvja. Így teheted el könnyen és gyorsan télire.
A fokhagyma az egyik legegészségesebb fűszernövény a világon.
Rengeteg ételhez elengedhetetlen, a magyar konyha legnépszerűbb alapanyaga.
Az ízesítés mellett nagy szerepet játszik az egészséged megőrzésben is. Erősen antibakteriális hatású, de nagy szerepet játszik a vérnyomás csökkentésben is. Akkor még nem is említettük a gombaölő szerepét, illetve a légúti megbetegedések gyógyításában játszott szerepét.
Itt van a legegyszerűbb módja, hogy készítsd el a sült fokhagymakrémet.
![]()
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott, héjas fokhagymafejeket vágd keresztben félbe és hármasával tedd őket egy akkora alufóliára, amibe majd be tudod csomagolni.
![]()
Mindegyikre tegyél egy mokkáskanál olívaolajat, majd csomagold be az alufóliába. Az elkészített csomagokat tedd a 200 fokra hevített sütőbe 1 órára.
![]()
Ha kihűlt csomagold ki, és egy szűrőbe nyomd ki a megsült fokhagymát. Ízesítsd sóval, fehér borssal, egy-két kanál olívaolajjal.
Tipp
Nagyon finom kenyérre kenve is, friss zöldfűszerrel keverve!
![]()







