tóth gabi
Mindenki imádja a rántott húst, mert nagyon finom. Most elkészült az a tökéletes változat, mely diétázók számára is szuper! Ízkavalkád szénhidrátok nélkül!
A diétázók egyik kedvenc húsétele a csirkemell. Eddig csak álmodoztál a rántott csirkéről? Most olyan receptet mutatunk, amit bátran ehetsz anélkül, hogy számolgatnod kellene a kalóriákat.
Alacsony kalóriatartalma miatt bármikor büntetlenül fogyaszthatod, ha fogyókúrázol.
Egészen más íze lesz ennek a töltött, panírozott csirkemellnek a finom összetevőktől, arról nem is beszélve, hogy végre igazán jól fogsz lakni.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész, vedd le a tűzről és tedd félre.
2. A megmosott csirkemelleket vágd úgy félbe, hogy ki tudd teríteni, mint egy pillangót, vagyis az egyik oldalon maradjon egyben.
3. Minden hús egyik oldalára tedd az elkészített spenót 1-1 negyedét, majd a felszeletelt sajtot. Tekerd fel a húsokat.
4. A hústekercseket panírozd be a megszokott módon (liszt-tojás-morzsa), majd egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajban süsd aranybarnára a rajta lévő panírt. Folyamatosan forgasd a húsokat, hogy minden oldaluk megsüljön.
5. A kész húsokat tedd egy tűzálló tálba, önts alájuk 1 csésze marináló szószt és told be a forró, 180 fokos sütőbe 12-15 percre.
Tipp: Mielőtt szeletelnéd, várj 5 percet, hogy kicsit kihűljön. Tálald mellé a marináló szószos levét is!