Létrehozva: 2016.12.15.

Olcsó és gyors: 3 isteni finomság babapiskótából

Sütni nem kell. Egy kis kevergetés, hûtés, és máris kész az ellenállhatatlan finomság. Három receptet mutatunk, amit percek alatt elkészíthetsz.

A legkönnyebben elkészíthetővel kezdjük, és haladunk a picit nehezebb felé.

Málnás-vaníliás babapiskóta-dominó csokoládékrémmel

Hozzávalók:  

  • babapiskóta                
  • a csokoládékrémhez:   

  • 400 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj 
  • 80 g málnalekvár
  •  

    a vaníliakrémhez:          

  • 180 g sótlan vaj
  • 160 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • Elkészítése:

    1. Forrásban levő víz fölött egy tálban olvaszd fel a csokoládét, add hozzá az olajat és keverd simára.  

    2. Elektromos habverővel jól keverd el a vaníliakrém összetevőit, amíg könnyű és puha nem lesz.

    3. Kend meg a babapiskóta egyik felét málnalekvárral, másik felét vaníliakrémmel.

    4. Illeszd össze őket és félig mártsd bele a felolvasztott csokoládéba.

    5. Hagyd kihűlni és tárold légmentesen záródó dobozkában, hogy tovább puhuljon.

    Tiramisu pohárkrém

    Hozzávalók 3 pohárhoz:

  • 9 db babapiskóta
  • 90 ml kávé
  • 15 g porcukor
  • kevés rum
  • A krémhez:

  • 75 g mascarpone
  • 110 ml habtejszín
  • 75 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • Elkészítése:

    1. Az enyhén rumos és porcukorral édesített kávéban egyesével forgasd meg a babapiskótákat (kb. 2-3 másodperc) és tedd a pohár aljára.

    2. Egy lábasban tegyél fel vizet a tűzhelyre forrni.

    3. Egy tálban keverd össze a tojásokat a kristálycukorral, majd mikor a víz felforr, tedd rá a vízgőzre a tojásos keveréket. Lassan, folyamatosan keverd, amíg fel nem melegszik.

    4. A behűtött tejszínből verj kemény habot, majd tedd a hűtőbe.

    5. A mascarponét keverd simára egy tálban.

    6. Ha meleg a tojás, vedd le a gőzfürdőről és kihűlésig habosítsd, hogy kemény habot kapj.

    7. Vedd ki a tejszínhabot a hűtőből és óvatosan keverd hozzá a mascarponét.

    8. A massza egy részét rakd a pohárba, majd helyezz rá ismét egy réteg beáztatott babapiskótát. Ismét massza, ismét piskóta, amekkora a pohár.

    9. Egy-két óra hűtőben pihentetés után hintsd meg kakaóporral és már fogyaszthatod is.

    Málnahabbal töltött charlotte-kosarkák babapiskótával

    - megkoronázva tejszínhabbal és málnával, ribizlivel és áfonyával.

    Hozzávalók a málnahabhoz:

  • 250 ml (1 csésze) tej
  • 1/4 csésze (55 gr) cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 teáskanál zselatin por + 1/4 csésze hideg víz
  • 1,5 csésze fagyasztott málna felolvasztva és pürésítve egy villával
  • A hab elkészítése:

    1. 3/4 csésze tejszínbe öntsd bele a vízben elkevert zselatinport. Tedd félre, hogy összeérjenek.

    2. Keverd össze a cukrot és a tojásfehérjét, hogy halványsárga masszát kapj.

    3. Közepesen nagy fazékban forrald fel a tejet!

    4. Önts lassan a forró tejből a tojássárgájára, hogy temperálja, majd öntsd hozzá a maradék tejet is és keverd el alaposan.

    5. Öntsd vissza a folyadékot a lábasba és főzd gyenge lángon, amíg besűrűsödik.

    6. Vedd le a tűzről és keverd bele a málnát, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.

    8. Habverővel verd fel a zselatinos tejszínhabot, amit keverj össze a masszával.

    A charlotte-kosárkák elkészítése:

    1. Hat gyűrűformát - pl. linzerkivágót  - bélelj ki sütőpapírral úgy, hogy egy vékony réteg keletkezzen a gyűrű alján. A babapiskótából helyezz erre vékony réteget és állítva is helyezz piskótákat a gyűrűforma oldalára. Így kisebb hengereket kapsz, amelyeknek az oldala babapiskóta lesz.  

    2. Oszd el egyenlően a gyűrűk között a habot. Hűtőszekrényben hűtsd, amíg megdermed.

    3. Ha lehűlt, távolítsd el az öntőformát, rakj a tetejére tejszínt és friss bogyósokat - málnát, ribizlit, epret!

    Kész is a mennyei finomság.

     

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek