RETRO RÁDIÓ

Olcsó és gyors: 3 isteni finomság babapiskótából

Olcsó és gyors: 3 isteni finomság babapiskótából
A
Szerző
A
Létrehozva2016. 12. 15. 12:50

Sütni nem kell. Egy kis kevergetés, hûtés, és máris kész az ellenállhatatlan finomság. Három receptet mutatunk, amit percek alatt elkészíthetsz.

A legkönnyebben elkészíthetővel kezdjük, és haladunk a picit nehezebb felé.

Málnás-vaníliás babapiskóta-dominó csokoládékrémmel

Hozzávalók:  

  • babapiskóta                
  • a csokoládékrémhez:   

  • 400 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj 
  • 80 g málnalekvár
  •  

    a vaníliakrémhez:          

  • 180 g sótlan vaj
  • 160 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • Elkészítése:

    1. Forrásban levő víz fölött egy tálban olvaszd fel a csokoládét, add hozzá az olajat és keverd simára.  

    2. Elektromos habverővel jól keverd el a vaníliakrém összetevőit, amíg könnyű és puha nem lesz.

    3. Kend meg a babapiskóta egyik felét málnalekvárral, másik felét vaníliakrémmel.

    4. Illeszd össze őket és félig mártsd bele a felolvasztott csokoládéba.

    5. Hagyd kihűlni és tárold légmentesen záródó dobozkában, hogy tovább puhuljon.

    Tiramisu pohárkrém

    Hozzávalók 3 pohárhoz:

  • 9 db babapiskóta
  • 90 ml kávé
  • 15 g porcukor
  • kevés rum
  • A krémhez:

  • 75 g mascarpone
  • 110 ml habtejszín
  • 75 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • Elkészítése:

    1. Az enyhén rumos és porcukorral édesített kávéban egyesével forgasd meg a babapiskótákat (kb. 2-3 másodperc) és tedd a pohár aljára.

    2. Egy lábasban tegyél fel vizet a tűzhelyre forrni.

    3. Egy tálban keverd össze a tojásokat a kristálycukorral, majd mikor a víz felforr, tedd rá a vízgőzre a tojásos keveréket. Lassan, folyamatosan keverd, amíg fel nem melegszik.

    4. A behűtött tejszínből verj kemény habot, majd tedd a hűtőbe.

    5. A mascarponét keverd simára egy tálban.

    6. Ha meleg a tojás, vedd le a gőzfürdőről és kihűlésig habosítsd, hogy kemény habot kapj.

    7. Vedd ki a tejszínhabot a hűtőből és óvatosan keverd hozzá a mascarponét.

    8. A massza egy részét rakd a pohárba, majd helyezz rá ismét egy réteg beáztatott babapiskótát. Ismét massza, ismét piskóta, amekkora a pohár.

    9. Egy-két óra hűtőben pihentetés után hintsd meg kakaóporral és már fogyaszthatod is.

    Málnahabbal töltött charlotte-kosarkák babapiskótával

    - megkoronázva tejszínhabbal és málnával, ribizlivel és áfonyával.

    Hozzávalók a málnahabhoz:

  • 250 ml (1 csésze) tej
  • 1/4 csésze (55 gr) cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 teáskanál zselatin por + 1/4 csésze hideg víz
  • 1,5 csésze fagyasztott málna felolvasztva és pürésítve egy villával
  • A hab elkészítése:

    1. 3/4 csésze tejszínbe öntsd bele a vízben elkevert zselatinport. Tedd félre, hogy összeérjenek.

    2. Keverd össze a cukrot és a tojásfehérjét, hogy halványsárga masszát kapj.

    3. Közepesen nagy fazékban forrald fel a tejet!

    4. Önts lassan a forró tejből a tojássárgájára, hogy temperálja, majd öntsd hozzá a maradék tejet is és keverd el alaposan.

    5. Öntsd vissza a folyadékot a lábasba és főzd gyenge lángon, amíg besűrűsödik.

    6. Vedd le a tűzről és keverd bele a málnát, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.

    8. Habverővel verd fel a zselatinos tejszínhabot, amit keverj össze a masszával.

    A charlotte-kosárkák elkészítése:

    1. Hat gyűrűformát - pl. linzerkivágót  - bélelj ki sütőpapírral úgy, hogy egy vékony réteg keletkezzen a gyűrű alján. A babapiskótából helyezz erre vékony réteget és állítva is helyezz piskótákat a gyűrűforma oldalára. Így kisebb hengereket kapsz, amelyeknek az oldala babapiskóta lesz.  

    2. Oszd el egyenlően a gyűrűk között a habot. Hűtőszekrényben hűtsd, amíg megdermed.

    3. Ha lehűlt, távolítsd el az öntőformát, rakj a tetejére tejszínt és friss bogyósokat - málnát, ribizlit, epret!

    Kész is a mennyei finomság.

     

     

     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.