RETRO RÁDIÓ

Megújult a citromos pite: isteni pohárkrém lett belőle

Megújult a citromos pite: isteni pohárkrém lett belőle
Mia
Szerző
Mia
Létrehozva2016. 12. 10. 13:00

Ez a klasszikus desszert méltó lezárása lehet egy ünnepi menüsornak. Mindennél finomabb isteni pohárkrém, kápráztasd el vele a családodat!

Gondoltad volna, hogy feles poharaidban nem csak pálinkát, hanem ilyen mesés álomdesszertet is fel lehet szolgálni? Nemcsak hihetetlenül gusztusosan fog kinézni ez a réteges finomság, de pont akkorák az adagok, hogy ez még nem számít igazán bűnözésnek.

Álomkönnyű, kellemesen savanykás krém ropogós kekszrétegen, isteni finomság. Kóstold meg te is!

Habcsókos-citromos pohárkrém

Hozzávalók rétegeként:

Az aljához:

  • 3 db Graham keksz
  • 50 g őrölt mandula
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • A citromkrémhez:

  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 citrom héja
  • A habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 1 kávéskanál tejszínpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • Így készítheted el:

    Az alapot:

    1. Tördeld morzsalékosra a kekszet, keverd hozzá a mandulát és a kristálycukrot is. 

    2. Ha kész, gyúrd össze a szobahőmérsékletű vajjal.

     

    A citromkrémet:

    1. A tojásokat üsd bele egy hőálló tálba, add hozzá a plusz tojássárgáját, öntsd bele a cukrot és a citromlevet. 

    2. Tedd gőz fölé az edényt, kézi habverővel folyamatosan kevergesd, hogy csomómentes legyen.

    3. Nagyjából 10-12 perc alatt besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzhelyről, kanalazd bele a szobahőmérsékletű vajat és reszeld bele a citrom héját. 

    4. Alaposan keverd össze az egészet, majd egy alufóliával takard le a tetejét, hogy az ne ráncosodjon össze. 

    5. Ha már valamennyire kihűlt, tedd a hűtőbe kb 2 órára.

     

    A habot:

    Közvetlenül a pohárkrém összeállításakor készítsd!

    1. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan szórd bele a cukrot, add hozzá a tejszínport és a vaníliakivonatot. A cukortól masszív, apró buborékos, krémszerű lesz a hab.

    ÖSSZEÁLLÍTÁS:

    Rétegezheted a feles poharakat: először a kekszes masszával töltsd meg mindet kb. a negyedéig. Erre kanalazz egy réteg citromkrémet, ezután egy réteg habot, majd megint egy réteg citromkrémet. Végül egy tejszínhabnyomóba tölts habot, és csúcsosítsd a tetejét. Egy karamellizáló pisztollyal égesd meg fölül, hogy édesen barna legyen minden falat. 

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.