Létrehozva: 2016.12.10.

Megújult a citromos pite: isteni pohárkrém lett belőle

Ez a klasszikus desszert méltó lezárása lehet egy ünnepi menüsornak. Mindennél finomabb isteni pohárkrém, kápráztasd el vele a családodat!

Gondoltad volna, hogy feles poharaidban nem csak pálinkát, hanem ilyen mesés álomdesszertet is fel lehet szolgálni? Nemcsak hihetetlenül gusztusosan fog kinézni ez a réteges finomság, de pont akkorák az adagok, hogy ez még nem számít igazán bűnözésnek.

Álomkönnyű, kellemesen savanykás krém ropogós kekszrétegen, isteni finomság. Kóstold meg te is!

Habcsókos-citromos pohárkrém

Hozzávalók rétegeként:

Az aljához:

  • 3 db Graham keksz
  • 50 g őrölt mandula
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • A citromkrémhez:

  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 citrom héja
  • A habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 1 kávéskanál tejszínpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • Így készítheted el:

    Az alapot:

    1. Tördeld morzsalékosra a kekszet, keverd hozzá a mandulát és a kristálycukrot is. 

    2. Ha kész, gyúrd össze a szobahőmérsékletű vajjal.

     

    A citromkrémet:

    1. A tojásokat üsd bele egy hőálló tálba, add hozzá a plusz tojássárgáját, öntsd bele a cukrot és a citromlevet. 

    2. Tedd gőz fölé az edényt, kézi habverővel folyamatosan kevergesd, hogy csomómentes legyen.

    3. Nagyjából 10-12 perc alatt besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzhelyről, kanalazd bele a szobahőmérsékletű vajat és reszeld bele a citrom héját. 

    4. Alaposan keverd össze az egészet, majd egy alufóliával takard le a tetejét, hogy az ne ráncosodjon össze. 

    5. Ha már valamennyire kihűlt, tedd a hűtőbe kb 2 órára.

     

    A habot:

    Közvetlenül a pohárkrém összeállításakor készítsd!

    1. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan szórd bele a cukrot, add hozzá a tejszínport és a vaníliakivonatot. A cukortól masszív, apró buborékos, krémszerű lesz a hab.

    ÖSSZEÁLLÍTÁS:

    Rétegezheted a feles poharakat: először a kekszes masszával töltsd meg mindet kb. a negyedéig. Erre kanalazz egy réteg citromkrémet, ezután egy réteg habot, majd megint egy réteg citromkrémet. Végül egy tejszínhabnyomóba tölts habot, és csúcsosítsd a tetejét. Egy karamellizáló pisztollyal égesd meg fölül, hogy édesen barna legyen minden falat. 

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek