kulcsár edina
Nagyon egyszerû módon tudod úgy elkészíteni a dobostorta karamelles tetejét, hogy bármikor fel tudd szeletelni. Nem fogod elhinni, hogy mi is a titok!
Eddig a világ legnehezebb dolgának tűnhetett a dobostorta tetejét elkészíteni. Mindig úgy érezhetted, hogy ezt csak igazán profi, hozzáértő szakemberek tudják megcsinálni. Nem elég, hogy a finom karamellt gyönyörű, egységes réteggé kell varázsolni, de ezt szépen fel is kellene szeletelni...
Most megmutatjuk, hogy tudod a saját készítésű dobostortádat cukrászminőségben elkészíteni.
1. Készítsd el s csokitortát egy jól bevált családi recept alapján, vagy keress az interneten egy olyan receptet, ami láthatóan sokaknak tetszett. Bízz a pozitív visszajelzésekben.
2. A legfelső tortalapot vágd egyforma szeletekre, ha nincs otthon ehhez való eszközöd, használj vonalzót. Nem kell teljesen elvágni a lapot, csak jelzésre használd a vonalakat.
3. A recept előírása szerint készítsd el a karamellt, hogy ne törjön, adj hozzá 2-3 csepp citromlevet.
4. Az utolsó lapra simítsd rá a karamellt, majd bevajazott késsel az előre bevágott csíkok mentén készíts vájatokat a még képlékeny karamellbe.
5. Amikor megszilárdult, darabolhatod is a tetejét, és mehet a kész dobostortádra.
Nézd meg a videót, és készítsd el a saját dobostortádat!