RETRO RÁDIÓ

Fantasztikus dobostortatrükk: Többé nem törik el a karamell!

Fantasztikus dobostortatrükk: Többé nem törik el a karamell!
Tót Ila
Szerző
Tót Ila
Létrehozva2016. 11. 22. 13:12

Nagyon egyszerû módon tudod úgy elkészíteni a dobostorta karamelles tetejét, hogy bármikor fel tudd szeletelni. Nem fogod elhinni, hogy mi is a titok!

 

Eddig a világ legnehezebb dolgának tűnhetett a dobostorta tetejét elkészíteni. Mindig úgy érezhetted, hogy ezt csak igazán profi, hozzáértő szakemberek tudják megcsinálni. Nem elég, hogy a finom karamellt gyönyörű, egységes réteggé kell varázsolni, de ezt szépen fel is kellene szeletelni...

Most megmutatjuk, hogy tudod a saját készítésű dobostortádat cukrászminőségben elkészíteni.

Karamell készítése dobostortára

1. Készítsd el s csokitortát egy jól bevált családi recept alapján, vagy keress az interneten egy olyan receptet, ami láthatóan sokaknak tetszett. Bízz a pozitív visszajelzésekben.

2. A legfelső tortalapot vágd egyforma szeletekre, ha nincs otthon ehhez való eszközöd, használj vonalzót. Nem kell teljesen elvágni a lapot, csak jelzésre használd a vonalakat.

3. A recept előírása szerint készítsd el a karamellt, hogy ne törjön, adj hozzá 2-3 csepp citromlevet.

4. Az utolsó lapra simítsd rá a karamellt, majd bevajazott késsel az előre bevágott csíkok mentén készíts vájatokat a még képlékeny karamellbe.

5. Amikor megszilárdult, darabolhatod is a tetejét, és mehet a kész  dobostortádra.

Nézd meg a videót, és készítsd el a saját dobostortádat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.