tóth gabi
A rizsfõzés nem is annyira egyszerû, mint amilyennek tûnik. Mutatunk egy szuper trükköt, hogy mindig tökéletes íze és állaga legyen. Ráadásul, így biztosan nem égeted le!
Veled is megesett már, hogy odatetted a rizst főni, egy pillanatra nem figyeltél oda, és máris odakapott az alja? Egy szuper ázsiai praktikával ez soha nem fog előfordulni. Nincs más dolgod, csak a végén egy törülközővel letakarni, és hagyni, hogy megpárolódjon.
A magyar ember általában kétféleképpen főzi a rizst. Mindenki a saját technikájára esküszik, de mindkettő végén könnyen oda lehet égetni az alját, szóval a törölköző mindkét esetben jól jön.
Az első lehetőség, hogy kis olajon megpirítjuk a szemeket, majd felöntjük, kétszer annyi vízzel, mint amennyi rizst tettünk a lábasba. Sózzuk, tetszés szerint fűszerezzük, és hagyjuk, hogy lefőjön a víz.
A másik megoldás, hogy egy bögre rizst és két bögre vizet egyszerre teszünk fel főni, fűszerezzük és szépen megvárjuk még elpárolog a víz.
Az új praktika abban rejlik, hogy bármelyik főzési megoldást is választjuk, nem várjuk meg, hogy teljesen lefőjön a víz, hanem a felénél elzárjuk a gázt,
fedőt teszünk a lábasra, és az egészet betakarjuk egy vastag, bolyhos törülközővel.
Így biztosak lehetünk, hogy nem kap oda az alja, viszont a szemek tökéletesen megpuhulnak.