FAZÉK

Szerző Z.B.

Létrehozva: 2016.11.06.

Dobj törölközőt a rizsre, soha többé nem ég le

A rizsfõzés nem is annyira egyszerû, mint amilyennek tûnik. Mutatunk egy szuper trükköt, hogy mindig tökéletes íze és állaga legyen. Ráadásul, így biztosan nem égeted le!

Dobj törölközőt a rizsre, soha többé nem ég le

Veled is megesett már, hogy odatetted a rizst főni, egy pillanatra nem figyeltél oda, és máris odakapott az alja? Egy szuper ázsiai praktikával ez soha nem fog előfordulni. Nincs más dolgod, csak a végén egy törülközővel letakarni, és hagyni, hogy megpárolódjon.

A magyar ember általában kétféleképpen főzi a rizst. Mindenki a saját technikájára esküszik, de mindkettő végén könnyen oda lehet égetni az alját, szóval a törölköző mindkét esetben jól jön.

Ahány ház, annyi szokás

Az első lehetőség, hogy kis olajon megpirítjuk a szemeket, majd felöntjük, kétszer annyi vízzel, mint amennyi rizst tettünk a lábasba. Sózzuk, tetszés szerint fűszerezzük, és hagyjuk, hogy lefőjön a víz.

A másik megoldás, hogy egy bögre rizst és két bögre vizet egyszerre teszünk fel főni, fűszerezzük és szépen megvárjuk még elpárolog a víz.

Elő a törölközőt

Az új praktika abban rejlik, hogy bármelyik főzési megoldást is választjuk, nem várjuk meg, hogy teljesen lefőjön a víz, hanem a felénél elzárjuk a gázt,

Így biztosak lehetünk, hogy nem kap oda az alja, viszont a szemek tökéletesen megpuhulnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek