RETRO RÁDIÓ

Soha ilyen finom nem volt még a sertéssült!

Soha ilyen finom nem volt még a sertéssült!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 17. 13:30

Az ízletes húsok titka nem a fûszerezésben rejlik! Mutatjuk a trükköt, amivel tuti, hogy omlós és szaftos lesz a pecsenye!

Ilyen omlós és zaftos sertéssültet egész biztos, hogy még nem készítettél!

A titok a sütési technikában rejlik. Az eljárás lényege, hogy a hús lassan és alacsony hőfokon készül.

Ennek köszönhetően egy csepp zsír és lé sem folyik ki belőle, ezért nagyon szaftos marad.

A technika azért zseniális, mert így a hús nem hirtelen sül, az alacsonyabb hőmérséklet anélkül lágyítja a hús kötőszövetét, hogy keményítené az izmokat és indokolatlanul kiszáradna.

A világ legomlósabb sertéssültje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés karaj
  • 1 ek Worchestershire szósz
  • 1 dl sör
  • 70 ml balzsamecet
  • 1 ek méz
  • ½ tk fokhagymapor
  • ½  tk durvára őrölt rózsabors
  • Így készítsd el:

    1.      Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel.

    2.      A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd fektesd egy nem túl nagy tepsibe.

    3.      Hintsd meg sóval, borssal, fokhagymaporral.

    4.      Keverd el a balzsamecetet a Worchester szósszal és öntsd a húsra.

    5.      Csorgasd rá a mézet, öntsd alá a sört.

    6.      Jól zárd le alufóliával és a tedd a sütőbe 4-5 óra hosszára.

    FONTOS!

    Végig alacsony hőmérsékleten, 90 fokon süsd!

    Akkor van kész, amikor a sertéshús lágyan omlik és könnyen szeletelhető. Olyan isteni zaftos és ízletes így a hús, amit hagyományos módon, magas sütési hőmérséklet mellett soha nem tudsz elérni!

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.