6 éve

Soha ilyen finom nem volt még a sertéssült!

Az ízletes húsok titka nem a fûszerezésben rejlik! Mutatjuk a trükköt, amivel tuti, hogy omlós és szaftos lesz a pecsenye!

Ilyen omlós és zaftos sertéssültet egész biztos, hogy még nem készítettél!

A titok a sütési technikában rejlik. Az eljárás lényege, hogy a hús lassan és alacsony hőfokon készül.

Ennek köszönhetően egy csepp zsír és lé sem folyik ki belőle, ezért nagyon szaftos marad.

A technika azért zseniális, mert így a hús nem hirtelen sül, az alacsonyabb hőmérséklet anélkül lágyítja a hús kötőszövetét, hogy keményítené az izmokat és indokolatlanul kiszáradna.

A világ legomlósabb sertéssültje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés karaj
  • 1 ek Worchestershire szósz
  • 1 dl sör
  • 70 ml balzsamecet
  • 1 ek méz
  • ½ tk fokhagymapor
  • ½  tk durvára őrölt rózsabors
  • Így készítsd el:

    1.      Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel.

    2.      A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd fektesd egy nem túl nagy tepsibe.

    3.      Hintsd meg sóval, borssal, fokhagymaporral.

    4.      Keverd el a balzsamecetet a Worchester szósszal és öntsd a húsra.

    5.      Csorgasd rá a mézet, öntsd alá a sört.

    6.      Jól zárd le alufóliával és a tedd a sütőbe 4-5 óra hosszára.

    FONTOS!

    Végig alacsony hőmérsékleten, 90 fokon süsd!

    Akkor van kész, amikor a sertéshús lágyan omlik és könnyen szeletelhető. Olyan isteni zaftos és ízletes így a hús, amit hagyományos módon, magas sütési hőmérséklet mellett soha nem tudsz elérni!

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!