tóth gabi
Az ízletes húsok titka nem a fûszerezésben rejlik! Mutatjuk a trükköt, amivel tuti, hogy omlós és szaftos lesz a pecsenye!
Ilyen omlós és zaftos sertéssültet egész biztos, hogy még nem készítettél!
A titok a sütési technikában rejlik. Az eljárás lényege, hogy a hús lassan és alacsony hőfokon készül.
Ennek köszönhetően egy csepp zsír és lé sem folyik ki belőle, ezért nagyon szaftos marad.
A technika azért zseniális, mert így a hús nem hirtelen sül, az alacsonyabb hőmérséklet anélkül lágyítja a hús kötőszövetét, hogy keményítené az izmokat és indokolatlanul kiszáradna.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel.
2. A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd fektesd egy nem túl nagy tepsibe.
3. Hintsd meg sóval, borssal, fokhagymaporral.
4. Keverd el a balzsamecetet a Worchester szósszal és öntsd a húsra.
5. Csorgasd rá a mézet, öntsd alá a sört.
6. Jól zárd le alufóliával és a tedd a sütőbe 4-5 óra hosszára.
FONTOS!
Végig alacsony hőmérsékleten, 90 fokon süsd!
Akkor van kész, amikor a sertéshús lágyan omlik és könnyen szeletelhető. Olyan isteni zaftos és ízletes így a hús, amit hagyományos módon, magas sütési hőmérséklet mellett soha nem tudsz elérni!