Létrehozva: 2016.10.08.

Le a panírral! Meztelen csirkemell az új trend!

A panírozás már a múlté, új idõk jönnek, fölösleges szénhidrátok nélkül, friss ízekkel! Így pepecselés nélkül 20 perc alatt elkészül a tökéletes és szaftos csirkesült!

A rántott csirke tagadhatatlanul finom, de sajnos nem igazán tesz jót az alakodnak! A panírbunda rengeteg szénhidrátot tartalmaz, így ha túlságosan rákapsz, pillanatok alatt felkaphatsz magadra egy kis fölösleget. Persze ilyen-olyan trükkökkel ugyan csökkentheted a panírban a morzsát és a lisztet, de biztosan állíthatjuk, hogy egyik sem lesz tökéletes verzió.  Ha te mégiscsak ezt keresed, akkor felejtsd el a panírt! Mutatjuk, hogy süsd meg a húst, hogy finom is és diétás is legyen! Próbáld ki!

Teljesen natúr, bátran elkészítheted akkor is, ha idegenkedsz az új ízektől. Ez ugyanis egy teljesen egyszerű sült! Ráadásul ez a változat nemcsak ízét tekintve tökéletes, hanem puha és szaftos is!

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 1 ek. olivaolaj
  • 1 tk. só
  • ½ tk. bors
  • ½ tk. fokhagymapor
  • ½ tk hagymapor
  • ½ tk chili por
  •  

    Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

    2. Enyhén klopfold meg a szeleteket, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, majd mindegyik szeletet merítsd olajba, hogy jobban tapadjanak rá a fűszerek.

    3. Egy kis tálban keverd el a sót, borsot, fokhagyma port, vöröshagyma port és chili port. Szórd meg a fűszerkeverékkel a hússzeletek mindkét oldalát.

    4. Helyezd a szeleteket egymás mellé egy tepsiben, ügyelve, hogy ne fedjék egymást!

    5. 20 fokra előmelegített sütőben süsd a hússzeletek kb. 20-25 percig. 

    6. Fedd le fóliával, és hagyd pihenni 5-10 percig szeletelés előtt.

    10. Mindig frissen, forrón tálald.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek