Létrehozva: 2016.10.16.

Ezért fagyaszd le a palacsintát, megkönnyíti az életed

Sütés nélkül, friss palacsintát varázsolhatsz pillanatok alatt az asztalra ezzel az egyszerû módszerrel.

Szerző Molnár Hédi

A palacsinta az az édesség, amit mindenki kedvel. Előfordult már veled is, hogy jól esne egyet-kettőt megenni belőle, de nincs kedved elővenni a palacsintasütőt, nekiállni kikeverni a tésztát és sütögetni?

Mutatunk egy nagyon egyszerű trükköt, amivel pillanatok alatt puha, meleg palacsintát varázsolhatsz az asztalra.

Érdemes nagyobb mennyiséget készítened belőle és egyszerre kisütnöd több adagot.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze búza liszt
  • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 nagy tojás
  • 1 1/2 csésze tej
  • vaj, vagy olaj a kisütéshez
  • Keverd össze először a tojást egy kevés tejjel és a sóval, külön tálban pedig a lisztet a szódabikarbónával. Majd a folyékony összetevőkhöz lassan adagold a lisztet. Közben tejet is adj hozzá úgy, hogy csak a legvégén legyen híg a tésztád.

    10-12 db amerikai palacsintát tudsz készíteni ennyi masszából.

    Nem kell mást tenned, mint az előre elkészített, kihűlt palacsintákat lefagyasztani és bezacskózva a mélyhűtőbe tenni.

    Ha reggelire ezt szeretnéd tálalni kenyérpirítóban vagy egy serpenyőben melegítsd fel.

    Több zacskóba oszd szét, ha van időd előre is felolvaszthatod a mélyhűtőből kivéve.

    Tipp

    Készítheted a palacsintát szénhidrát csökkentett lisztből is, ha diétázol.

     









     

     


     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek