tóth gabi
Sütés nélkül, friss palacsintát varázsolhatsz pillanatok alatt az asztalra ezzel az egyszerû módszerrel.
A palacsinta az az édesség, amit mindenki kedvel. Előfordult már veled is, hogy jól esne egyet-kettőt megenni belőle, de nincs kedved elővenni a palacsintasütőt, nekiállni kikeverni a tésztát és sütögetni?
Érdemes nagyobb mennyiséget készítened belőle és egyszerre kisütnöd több adagot.
Hozzávalók:
Keverd össze először a tojást egy kevés tejjel és a sóval, külön tálban pedig a lisztet a szódabikarbónával. Majd a folyékony összetevőkhöz lassan adagold a lisztet. Közben tejet is adj hozzá úgy, hogy csak a legvégén legyen híg a tésztád.
10-12 db amerikai palacsintát tudsz készíteni ennyi masszából.
Nem kell mást tenned, mint az előre elkészített, kihűlt palacsintákat lefagyasztani és bezacskózva a mélyhűtőbe tenni.
Ha reggelire ezt szeretnéd tálalni kenyérpirítóban vagy egy serpenyőben melegítsd fel.
Több zacskóba oszd szét, ha van időd előre is felolvaszthatod a mélyhűtőből kivéve.
Tipp