RETRO RÁDIÓ

Ezért fagyaszd le a palacsintát, megkönnyíti az életed

Ezért fagyaszd le a palacsintát, megkönnyíti az életed
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 10. 16. 11:25

Sütés nélkül, friss palacsintát varázsolhatsz pillanatok alatt az asztalra ezzel az egyszerû módszerrel.

A palacsinta az az édesség, amit mindenki kedvel. Előfordult már veled is, hogy jól esne egyet-kettőt megenni belőle, de nincs kedved elővenni a palacsintasütőt, nekiállni kikeverni a tésztát és sütögetni?

Mutatunk egy nagyon egyszerű trükköt, amivel pillanatok alatt puha, meleg palacsintát varázsolhatsz az asztalra.

Érdemes nagyobb mennyiséget készítened belőle és egyszerre kisütnöd több adagot.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze búza liszt
  • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 nagy tojás
  • 1 1/2 csésze tej
  • vaj, vagy olaj a kisütéshez
  • Keverd össze először a tojást egy kevés tejjel és a sóval, külön tálban pedig a lisztet a szódabikarbónával. Majd a folyékony összetevőkhöz lassan adagold a lisztet. Közben tejet is adj hozzá úgy, hogy csak a legvégén legyen híg a tésztád.

    10-12 db amerikai palacsintát tudsz készíteni ennyi masszából.

    Nem kell mást tenned, mint az előre elkészített, kihűlt palacsintákat lefagyasztani és bezacskózva a mélyhűtőbe tenni.

    Ha reggelire ezt szeretnéd tálalni kenyérpirítóban vagy egy serpenyőben melegítsd fel.

    Több zacskóba oszd szét, ha van időd előre is felolvaszthatod a mélyhűtőből kivéve.

    Tipp

    Készítheted a palacsintát szénhidrát csökkentett lisztből is, ha diétázol.

     









     

     


     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.