RETRO RÁDIÓ

Ettől dobsz egy hátast: Brutálisan finom lett a húsgolyó!

Ettől dobsz egy hátast: Brutálisan finom lett a húsgolyó!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 26. 19:41

Varázsolj napfényt a szürke õszi estékbe! Mediterrán hangulatú, könnyû vacsorának vagy vendégváró falatkáknak is kíváló választásnak ígérkezik ez a recept!

A húsgolyó mindenképpen nyerő fogás, de mi most még csavartunk rajta egyet!

Még finomabbak és egészségesebbek lettek ezek a falatkák!

A vörös húst lecseréltük pulykára, az unalmas paradicsom szószt pedig  könnyű, joghurtos tzatzikire! Remek párosítás született!

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld, és elkápráztass vele mindenkit!

 

 

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

  • 1/2 kg darált pulyka hús
  • 30 g kenyérmorzsa (diétádban Mester Morzsa!)
  • 1 fej kockára vágott lila hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom héja
  • 1 tk. oregano
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • só,bors
  • A tzatzikihez:

  • 25 dkg görög joghurt
  • 1 kígyóuborka apróra vágva
  • 1-2 ek. friss kapor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. citromhéj
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. A tzatziki hozzávalóit keverd el alaposan, és tedd a hűtőbe, amíg a húsgolyók elkészülnek.

    2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    3. Keverd össze alaposan a húsgolyó hozzávalóit, mintha fasírtot gyúrnál, és formázz belőle kis golyókat.

    4. Sorakoztasd a fasírtgolyókat a tepsibe és süsd kb. 20 percig, amíg szépen megbarnulnak.

    5. Tálald tzatzikivel és friss kaporral.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.