Létrehozva: 2016.10.26.

Ettől dobsz egy hátast: Brutálisan finom lett a húsgolyó!

Varázsolj napfényt a szürke õszi estékbe! Mediterrán hangulatú, könnyû vacsorának vagy vendégváró falatkáknak is kíváló választásnak ígérkezik ez a recept!

A húsgolyó mindenképpen nyerő fogás, de mi most még csavartunk rajta egyet!

Még finomabbak és egészségesebbek lettek ezek a falatkák!

A vörös húst lecseréltük pulykára, az unalmas paradicsom szószt pedig  könnyű, joghurtos tzatzikire! Remek párosítás született!

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld, és elkápráztass vele mindenkit!

 

 

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

  • 1/2 kg darált pulyka hús
  • 30 g kenyérmorzsa (diétádban Mester Morzsa!)
  • 1 fej kockára vágott lila hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom héja
  • 1 tk. oregano
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • só,bors
  • A tzatzikihez:

  • 25 dkg görög joghurt
  • 1 kígyóuborka apróra vágva
  • 1-2 ek. friss kapor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. citromhéj
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. A tzatziki hozzávalóit keverd el alaposan, és tedd a hűtőbe, amíg a húsgolyók elkészülnek.

    2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    3. Keverd össze alaposan a húsgolyó hozzávalóit, mintha fasírtot gyúrnál, és formázz belőle kis golyókat.

    4. Sorakoztasd a fasírtgolyókat a tepsibe és süsd kb. 20 percig, amíg szépen megbarnulnak.

    5. Tálald tzatzikivel és friss kaporral.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek