RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen, mit művel a tojással a szódabikarbóna!

Eszméletlen, mit művel a tojással a szódabikarbóna!
Gaál József
Szerző
Gaál József
Létrehozva2016. 10. 01. 10:35

A fõtt tojás héját leszedni olykor igazi kihívás. Ezzel az egyszerû trükkel azonban mindig tökéletesre sikerül a mûvelet!

A tojáspucolás undok egy feladat, legszívesebben mindenki kihagyná.

Legtöbbször az a baj, hogy a tojáshéj belső lágy hártyája magával rántja a tojásfehérje egy részét, sőt nem ritkán a fehérje a sárgájáig beszakad. Márpedig ez pazarlás, hiszen a tojás hasznos része így sokkal kisebb, nem mellesleg bűnronda lesz.  Szerencsére létezik néhány trükk, mely megelőzi azt az általános problémát.

Mindenki más módszer mellett teszi le a voksát, de egy biztos:

a szódabikarbóna ez esetben is csodákra képes!

Adj a főzővízhez egy evőkanálnyit belőle és biztosan nem lesz többé gondod a pucolással! A nátrium-hidrogénkarbonát, azaz a szódabikarbóna ugyanis hő hatására megváltoztatja a tojás környezetének - azaz a főzővíznek - a pH-értékét, ez pedig hatással van a tojás viselkedésére is. Így a héj kevésbé tapad hozzá a fehérjéhez, könnyedén le fog válni róla.

Egyetlen mozdulattal leszedheted, szinte egyben lejön az egész.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.