Létrehozva: 2016.10.01.

Eszméletlen, mit művel a tojással a szódabikarbóna!

A fõtt tojás héját leszedni olykor igazi kihívás. Ezzel az egyszerû trükkel azonban mindig tökéletesre sikerül a mûvelet!

A tojáspucolás undok egy feladat, legszívesebben mindenki kihagyná.

Legtöbbször az a baj, hogy a tojáshéj belső lágy hártyája magával rántja a tojásfehérje egy részét, sőt nem ritkán a fehérje a sárgájáig beszakad. Márpedig ez pazarlás, hiszen a tojás hasznos része így sokkal kisebb, nem mellesleg bűnronda lesz.  Szerencsére létezik néhány trükk, mely megelőzi azt az általános problémát.

Mindenki más módszer mellett teszi le a voksát, de egy biztos:

a szódabikarbóna ez esetben is csodákra képes!

Adj a főzővízhez egy evőkanálnyit belőle és biztosan nem lesz többé gondod a pucolással! A nátrium-hidrogénkarbonát, azaz a szódabikarbóna ugyanis hő hatására megváltoztatja a tojás környezetének - azaz a főzővíznek - a pH-értékét, ez pedig hatással van a tojás viselkedésére is. Így a héj kevésbé tapad hozzá a fehérjéhez, könnyedén le fog válni róla.

Egyetlen mozdulattal leszedheted, szinte egyben lejön az egész.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek