RETRO RÁDIÓ

A hétvége nagy durranása: töltött lett a bundás kenyér

A hétvége nagy durranása: töltött lett a bundás kenyér
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 10. 22. 10:10

Soha ilyen finom nem volt még a bundás kenyér! Elomlik a szádban a lágy sajt, s mindez istenien kiegészül a frissen átsült kenyér és a sonka csodás ízével! Induljon jól a napod!

Észbontó boldogságot okoz, ahogy keverednek a csodás ízek!

HOZZÁVALÓK 3 személyre:

  • 1 egész francia bagett (szendvicskenyér is jó)
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 10 dkg szeletelt trappista sajt
  • 3 nagy tojás
  • 1 dl tej
  • vaj a sütéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Vágd fel a kenyeret, két szelet alkot egy szendvicsegységet.

    TIPP: Az egyik végén ne vágd végig a szeletet, jó, ha a héj összetartja a szendvicset.

    2. Tömd meg mindhármat egyenlő mennyiségű sonkával és sajttal – mintha szendvicset készítenél.

    3. Villával verd föl a tojást a tejjel. Mártogasd bele a szendvicseket, úgy, hogy a tojás mindenütt érje.

    4. Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvassz föl 2 ek. vajat. Süsd a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára (kb. 3 perc az első, 2 perc a másik oldal).

    Tipp:

    Talán túl soknak tűnik a tojás ebben a receptben, de hidd el, így a legfinomabb. Érdemes a tojásba mártva oldalanként kicsit „pihentetni” 2-2 percig a szendvicset, hogy jól beleivódjon minden porcikájába.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.