kulcsár edina
Soha ilyen finom nem volt még a bundás kenyér! Elomlik a szádban a lágy sajt, s mindez istenien kiegészül a frissen átsült kenyér és a sonka csodás ízével! Induljon jól a napod!
Észbontó boldogságot okoz, ahogy keverednek a csodás ízek!
1. Vágd fel a kenyeret, két szelet alkot egy szendvicsegységet.
TIPP: Az egyik végén ne vágd végig a szeletet, jó, ha a héj összetartja a szendvicset.
2. Tömd meg mindhármat egyenlő mennyiségű sonkával és sajttal – mintha szendvicset készítenél.
3. Villával verd föl a tojást a tejjel. Mártogasd bele a szendvicseket, úgy, hogy a tojás mindenütt érje.
4. Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvassz föl 2 ek. vajat. Süsd a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára (kb. 3 perc az első, 2 perc a másik oldal).
Tipp:
Talán túl soknak tűnik a tojás ebben a receptben, de hidd el, így a legfinomabb. Érdemes a tojásba mártva oldalanként kicsit „pihentetni” 2-2 percig a szendvicset, hogy jól beleivódjon minden porcikájába.