RETRO RÁDIÓ

Szórj szódabikarbónát a pörköltbe! Meg fogsz döbbenni!

Szórj szódabikarbónát a pörköltbe! Meg fogsz döbbenni!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 09. 22. 18:33

Meglepõ trükköt mutatunk, mely rendkívül egyszerû, mégis nagyon hasznos.

A konyhában néha történnek balesetek. Hiába teszünk mindent a legjobb tudásunk szerint, előfordul, hogy hiba csúszik a tökéletes ebéd vagy vacsora elkészítésébe, és ilyenkor bizony jól jönne valami gyors megoldás, ami elhárítja a bajt. Az alábbi trükköknek jó hasznát veszed, ha menteni kell, ami még menthető...

Szódabikarbóna a pecsenyére vagy pörköltbe

Ha összeütsz egy pörköltalapot, esetleg finom húst készítesz pecsenyelével, akkor megesik, hogy a szósz olajosabb lett a kelleténél. Aggodalomra semmi ok: 1 csipet szódabikarbóna segít a gondon, és emészthetővé teszi az olajat. Vigyázz, hogy 2 csipetnél többet ne használj, mert akkor már érződni fog az íze, amit nyilván nem szeretnél.

Elsózott ételbe kristálycukor

Az elsózott étel egyik legismertebb helyreállítója a krumpli. De mi van, ha éppen nincs otthon belőle? 1 teáskanál kristálycukortól még nem lesz édes egyetlen szaft sem, viszont kitűnően ellensúlyozza a túlságosan sós ízt.

Megrepedt tojáshoz ecet

Forró vízbe dobtad a tojást, hogy megfőzd, de megrepedt a héja? Nyugi, nem fog belőle kicsorogni a fehérje, ha a vízhez adsz egy teáskanál ecetet. Ez a módszer megoldja a gondod, és nem esik baja a tökéletes főtt tojásnak sem.

Túl fokhagymás levesbe petrezselyem-filter

Ha a levesed vagy bármi más ételed túlságosan fokhagymás lett, akkor egy teatojásba rakj friss petrezselymet (szárral együtt), majd áztasd bele 5 percre az ételbe. Az aromája ellensúlyozni fogja a fokhagymát, sőt magába is szívja annak ízét, így az áztatás után vedd ki a petrezselyem-filtert, és véget is ér a túl erős aroma.

Mostantól ne kanállal szedd le a leves zsírját! Tudunk jobbat!

Te is kanállal szoktad leszedegetni a zsírkarikákat a leves tetejéről? Van ennél hatékonyabb megoldás is, amely nem tart ennyire hosszú ideig. Ha nyers tojásfehérjét öntesz a levesbe, akkor az magába szívja az olajat, amikor pedig a hő hatására megfő és összerándul, pofonegyszerűen ki tudod kanalazni. Ha nem bízol ebben a technikában, akkor a szakértők szerint ügyes és hatásos eljárás, ha jégkockát dobsz a levesbe, éppen csak arra a rövid időre, míg a tetején megdermed a zsír. A megdermedt részeket egyetlen mozdulattal ki tudod kanalazni, a jégkockákat pedig persze gyorsan vedd is ki az ételből, mielőtt szétolvadnának.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.