RETRO RÁDIÓ

Sajt és szalonna bevetésben: Ilyen ropogós még sosem volt a sült csirke!

Sajt és szalonna bevetésben: Ilyen ropogós még sosem volt a sült csirke!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 09. 30. 15:20

Ennyire gyorsan és egyszerûen még nem készítettél húsételt! Alig van vele meló, a végeredmény mégis egy isteni finom, könnyû fogás.

Dobj össze pillanatok alatt egy gyors ebédet, vagy vacsorát. Lehetetlenség megunni, annyira finom ez az egytálétel. A fűszerezést kedvedre variálhatod, ízesítsd azzal, amit a konyhában találsz.

A megfelelő köret kiválasztásával igazi diétás ételt tudsz percek alatt az asztalra varázsolni.

Ez a kaja főnyeremény, mert gyorsan elkészül, de a legjobb benne, hogy elronthatatlan!

Eszméletlen illata lesz a szalonnával, sajttal, fűszerekkel összesült húsnak!

Roppan, ahogy ráharapsz, és mennyei, ahogy elomlik a szádban!

Sajtos-szalonnás bundában sült ropogós csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell, filézve
  • 2 teáskanál szárított fűszerkeverék (bazsalikom, só, fokhagyma, vöröshagyma por, paprika keveréke)
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 20 dkg sajt, reszelve
  • barbecue szósz (elhagyható)
  • olíva olaj
  • 1. Mosd meg és vágd szeletekre a csirkemellet. Fűszerezd be az előre elkészített keverékkel.

    2. Tedd kiolajozott tepsibe a csirkemelleket, majd borítsd be az egészet baconszalonna-szeletekkel.

    3. Takard le alufóliával, 200 fokos sütőben süsd 20 percig, majd a fóliát levéve még 10 percig, hogy ropogós legyen a szalonna.

    4. Amikor úgy érzed, hogy már jó, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza még 5-6 perce a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.

    Ha köretként nem krumplit vagy rizst, hanem karfiolt, zöldbabot vagy cukkinit választasz, igazán könnyű és kímélő isteni fogásod lesz!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.