Létrehozva: 2016.09.30.

Sajt és szalonna bevetésben: Ilyen ropogós még sosem volt a sült csirke!

Ennyire gyorsan és egyszerûen még nem készítettél húsételt! Alig van vele meló, a végeredmény mégis egy isteni finom, könnyû fogás.

Dobj össze pillanatok alatt egy gyors ebédet, vagy vacsorát. Lehetetlenség megunni, annyira finom ez az egytálétel. A fűszerezést kedvedre variálhatod, ízesítsd azzal, amit a konyhában találsz.

A megfelelő köret kiválasztásával igazi diétás ételt tudsz percek alatt az asztalra varázsolni.

Ez a kaja főnyeremény, mert gyorsan elkészül, de a legjobb benne, hogy elronthatatlan!

Eszméletlen illata lesz a szalonnával, sajttal, fűszerekkel összesült húsnak!

Roppan, ahogy ráharapsz, és mennyei, ahogy elomlik a szádban!

Sajtos-szalonnás bundában sült ropogós csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell, filézve
  • 2 teáskanál szárított fűszerkeverék (bazsalikom, só, fokhagyma, vöröshagyma por, paprika keveréke)
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 20 dkg sajt, reszelve
  • barbecue szósz (elhagyható)
  • olíva olaj
  • 1. Mosd meg és vágd szeletekre a csirkemellet. Fűszerezd be az előre elkészített keverékkel.

    2. Tedd kiolajozott tepsibe a csirkemelleket, majd borítsd be az egészet baconszalonna-szeletekkel.

    3. Takard le alufóliával, 200 fokos sütőben süsd 20 percig, majd a fóliát levéve még 10 percig, hogy ropogós legyen a szalonna.

    4. Amikor úgy érzed, hogy már jó, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza még 5-6 perce a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.

    Ha köretként nem krumplit vagy rizst, hanem karfiolt, zöldbabot vagy cukkinit választasz, igazán könnyű és kímélő isteni fogásod lesz!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek