Létrehozva: 2016.09.13.

Ez a hozzávaló a tökéletes tojásrántotta titka, de ezt mindenki elfelejti

Szeretnél egy krémesen lágy, omlós és ínyenc rántottát készíteni? Két csoportja van a rántottakészítõknek, de mindkettõnek tudunk újat mutatni.

A rántottarajongók egyik fele tejjel készíti a rántottát, a másik fele tej nélkül.  A titok azonban a tejfölben rejlik. Ettől lesz pikánsan édes és savanykás ízű, az állaga pedig krémesen lágy és könnyű.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 teáskanál tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
  • Elkészítése:

    Verd fel a tojásokat egy tálban!

    Adj hozzá tojásonként egy teáskanál tejfölt, és keverd el!

    Egy serpenyőben ne olajjal, hanem vajban süsd ki a tojásos egyveleget! 

    Alacsony hőfokon habverővel kevergetve addig süsd, ameddig krémes állagú nem lesz.

    Az eredmény egy kellemesen könnyű tojásrántotta, amit már fogyaszthatsz is.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek