Létrehozva: 2016.09.13.

Ez a hozzávaló a tökéletes tojásrántotta titka, de ezt mindenki elfelejti

Szeretnél egy krémesen lágy, omlós és ínyenc rántottát készíteni? Két csoportja van a rántottakészítõknek, de mindkettõnek tudunk újat mutatni.

A rántottarajongók egyik fele tejjel készíti a rántottát, a másik fele tej nélkül.  A titok azonban a tejfölben rejlik. Ettől lesz pikánsan édes és savanykás ízű, az állaga pedig krémesen lágy és könnyű.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 teáskanál tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
  • Elkészítése:

    Verd fel a tojásokat egy tálban!

    Adj hozzá tojásonként egy teáskanál tejfölt, és keverd el!

    Egy serpenyőben ne olajjal, hanem vajban süsd ki a tojásos egyveleget! 

    Alacsony hőfokon habverővel kevergetve addig süsd, ameddig krémes állagú nem lesz.

    Az eredmény egy kellemesen könnyű tojásrántotta, amit már fogyaszthatsz is.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    borsonline.hu

    Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

    magyarnemzet.hu

    Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    lakaskultura.hu

    Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

    ripost.hu

    Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    ripost.hu

    „Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó