RETRO RÁDIÓ

Eltitkolt tudomány: így úszd meg könny nélkül a hagymaszeletelést

Eltitkolt tudomány: így úszd meg könny nélkül a hagymaszeletelést
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 09. 26. 19:00

Ez a trükk segít, hogy sírás helyett mosolyogva készítsd elõ az ebédet vagy vacsorát.

A hagymapucolás nem könnyű munka a konyhában, hiszen hiába próbáljuk ki a legtöbb trükköt, sajnos nem ússzuk meg könnyek és sírás nélkül. Van viszont néhány olyan fortély, amely valóban hatásos, még ha nem is annyira közismert. Mutatjuk, mik ezek.

Vágj egy darabka kenyeret

Vágj egy darab kenyeret, és nyomkodd rá a kés pengéjének tövére. A kenyérbél magába fogja szívni a hagymából felszabaduló kipárolgást, mely így nem jut el az arcodig, tehát nem ingerel könnyezésre.

Tedd a hagymát a fagyasztóba

Mielőtt szeletelni kezdenéd, tedd a fagyasztóba a hagymát 10-15 percre. A hideg minimálisra fogja csökkenteni a felszabaduló, könnyezésre sarkalló illékony párát.

Szeletelj a tűzhely mellett

Kapcsold be a tűzhelyed, és ennek közelében kezdj bele a munkába. Igyekezz minél közelebb szeletelni a bekapcsolt tűzhelyhez - de persze csak annyira, hogy azért biztonságos maradjon a művelet. A hő magához vonzza mindazt a megríkató gőzt, amely előcsalogatná a könnyeidet.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.