tóth gabi
Ez a trükk segít, hogy sírás helyett mosolyogva készítsd elõ az ebédet vagy vacsorát.
A hagymapucolás nem könnyű munka a konyhában, hiszen hiába próbáljuk ki a legtöbb trükköt, sajnos nem ússzuk meg könnyek és sírás nélkül. Van viszont néhány olyan fortély, amely valóban hatásos, még ha nem is annyira közismert. Mutatjuk, mik ezek.
Vágj egy darabka kenyeret
Vágj egy darab kenyeret, és nyomkodd rá a kés pengéjének tövére. A kenyérbél magába fogja szívni a hagymából felszabaduló kipárolgást, mely így nem jut el az arcodig, tehát nem ingerel könnyezésre.
Tedd a hagymát a fagyasztóba
Mielőtt szeletelni kezdenéd, tedd a fagyasztóba a hagymát 10-15 percre. A hideg minimálisra fogja csökkenteni a felszabaduló, könnyezésre sarkalló illékony párát.
Szeletelj a tűzhely mellett
Kapcsold be a tűzhelyed, és ennek közelében kezdj bele a munkába. Igyekezz minél közelebb szeletelni a bekapcsolt tűzhelyhez - de persze csak annyira, hogy azért biztonságos maradjon a művelet. A hő magához vonzza mindazt a megríkató gőzt, amely előcsalogatná a könnyeidet.