
Ez a trükk segít, hogy sírás helyett mosolyogva készítsd elõ az ebédet vagy vacsorát.
A hagymapucolás nem könnyű munka a konyhában, hiszen hiába próbáljuk ki a legtöbb trükköt, sajnos nem ússzuk meg könnyek és sírás nélkül. Van viszont néhány olyan fortély, amely valóban hatásos, még ha nem is annyira közismert. Mutatjuk, mik ezek.
![]()
Vágj egy darabka kenyeret
Vágj egy darab kenyeret, és nyomkodd rá a kés pengéjének tövére. A kenyérbél magába fogja szívni a hagymából felszabaduló kipárolgást, mely így nem jut el az arcodig, tehát nem ingerel könnyezésre.
Tedd a hagymát a fagyasztóba
Mielőtt szeletelni kezdenéd, tedd a fagyasztóba a hagymát 10-15 percre. A hideg minimálisra fogja csökkenteni a felszabaduló, könnyezésre sarkalló illékony párát.

Szeletelj a tűzhely mellett
Kapcsold be a tűzhelyed, és ennek közelében kezdj bele a munkába. Igyekezz minél közelebb szeletelni a bekapcsolt tűzhelyhez - de persze csak annyira, hogy azért biztonságos maradjon a művelet. A hő magához vonzza mindazt a megríkató gőzt, amely előcsalogatná a könnyeidet.







