RETRO RÁDIÓ

A legdögösebb lencseleves, amit valaha ettél

A legdögösebb lencseleves, amit valaha ettél
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 09. 30. 12:05

Zseniális kombináció: Felmelegít, és a kilóidat is lerobbantja ez az illatos, fûszeres leves!


Itt az ősz, a finom, gőzölgő levesek időszaka. Ez az új recept garantáltan felpörget és melegen tart majd a hűvös estéken! Merész és dögös a chili és Cayanne-bors párosítása a lencsével! Amellett, hogy finom és melengető, még egészséges is. De a legzseniálisabb mégis az, hogy szédületes tempóban robbantja rólad a zsírt!

Lencseleves másként


Hozzávalók:

  • 2 ek olivaolaj
  • 1 hagyma aprítva
  • 2 kaliforniai paprika darabolva
  • 3 db. édesburgonya darabolva
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 1/2 liter  zöldségleves
  • 1 konzerv aprított és hámozott paradicsom ( vagy 40 dkg friss)
  • 40 dkg lencse párolva vagy előfőzve
  • 2 ek. chilipor
  • 1 ek. római kömény
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1/4 tk. Cayanne-bors
  • só, frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • Így készítsd:
    1.  Forró olajon dinszteld meg a hagymát, majd add hozzá a paprikát.

    3. Fűszerezd meg.

    4. Mehet a hozzá az édesburgonya és a fokhagyma, kevergesd, amíg félig megpuhul a krumpli.

    5. Engedd fel a zöldséglevessel, mehet bele a párolt lencse, paradicsom.

    6. Főzd kb. 30 percig, és tálald azonnal forrón.

     


    Tipp: Tálaláskor dobd fel parmezánforgácsokkal és kukoricakenyér- -darabkákkal.
     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.