tóth gabi
Nincs idõd, energiád fõzni? Semmi baj, kapj ki a fagyasztóból egy mirelit pizzát, és 20 perc alatt kész a vacsora. Megmutatjuk, hogyan turbózhatod ínyencfogássá ezt az egyszerû kaját.
Keress a hűtőben pár szelet szalámit, kapribogyót, paradicsomot, zöldfűszereket, vagy bármit, amit el tudsz képzelni a pizzád tetején, és helyezd el rajta sütés előtt.
És ami még ennél is jobb ötlet: jobb sajt. Ha az olasz pizza extra sajtos ízére vágysz, akkor szórd meg a pizzádat például pár darabka mozzarellával.
Mielőtt betennéd a pizzát a sütőbe, szurkáld meg egy kicsit a tészta alját villával. Ettől könnyebben távozik majd a gőz, és nem lesz ragacsos, vizes a tészta. Ne tegyél alá sütőpapírt vagy alufóliát, hanem közvetlenül a sütő legalsó rácsán süsd. Így olyan íze lesz, hogy senki nem fogja megmondani, hogy nem fatüzelésű kemencében készítetted.
Keverj össze egy kevés olvasztott vajat és összenyomott fokhagymát, majd kend meg vele a tészta szélét pár perccel azelőtt, hogy teljesen megsülne. Így finomabb lesz, és kellemesen barnára sül. Vaj helyett olívaolajat is használhatsz.
Salátát és pizzát is szeretnél? Fogj egy marék rukkolát, csepegtess rá egy kevés olívaolajat, forgasd össze, majd halmozd a zöldet a pizzára, amikor kiveszed a sütőből.
Ha semmi mást nem teszel, csak pár csepp olívaolajjal dobod fel a pizzát, miután kikerül a sütőből, máris sokkal finomabb lesz. De csepegtethetsz a csípős szalámis pizzára egy pici mézet, vagy néhány csepp citromot – ez utóbbi különösen akkor jó ötlet, ha zöldeket is tettél a tetejére.
A legtöbb készételben már eleve nagyon sok a só – ez alól a pizza sem kivétel. Ha ízetlennek érzed a pizzát, inkább egy kis reszelt parmezánt vagy más sajtot tegyél rá, mint hogy megsózd!