RETRO RÁDIÓ

Újra tarol a szódabikarbóna! Nem hiszed el, mire jó még!

Újra tarol a szódabikarbóna! Nem hiszed el, mire jó még!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 27. 12:48

Vedd elõ a szekrénybõl a jó öreg szódabikarbónát, és nézz rá egészen új szemmel!

Jól tudjuk már, hogy a szódabikarbóna kiváló társunk otthon, mert tényleg rengeteg dologra használható. De azon túl, hogy a bevált konyhai trükkökhöz vagy éppen a takarításhoz használod, most megmutatjuk, milyen extra tulajdonságai vannak még. Maradunk a konyhában, de nem a sikálás vagy tisztán tartás lesz a cél! Ezt nézd!

1. Szereted a halat, de nem kedveled az átható halszagot? Sebaj! Áztasd készítés előtt 1 órán át szódabikarbónás vízben a szeleteket, és elillan a nem kívánt illat.

2. Varázsold habosabbá, könnyebbé az omlettedet vagy rántottádat! Mindössze annyit kell tenned, hogy 3 tojásonként 1/2 evőkanál szódabikarbónát adsz hozzá, és máris egészen új élmény lesz a falatokat a szádhoz emelni.

3. Sima víz helyett áztasd szódabikarbónás vízbe a szárazbabot, lencsét mielőtt elkészíted. Így még könnyebben fog megpuhulni a készítéskor, és még könnyebben válik emészthetővé is.

4. A paradicsomos, paradicsomszószos ételek rajongója vagy, de jó lenne, ha kevésbé lennének bántóak a savak? Adj egy csipet szódabikarbónát a szószhoz, és máris sokkal kellemesebb lesz a fogás.

5. Ha nincs otthon sütőpor, pedig a recept megkívánná, akkor helyettesítsd a sütőport szódabikarbónával. Piskótához tökéletes, de kipróbálhatod palacsintához is!

6. Tedd tisztábbá a gyümölcsöket és zöldségeket azzal, hogy szódabikarbónás vízzel öblíted le őket. Hatásos megoldás.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.