RETRO RÁDIÓ

Szikkadt a kenyered? Ki ne dobd! Megmutatjuk, mire jó

Szikkadt a kenyered? Ki ne dobd! Megmutatjuk, mire jó
Hegyi Emma
Szerző
Hegyi Emma
Létrehozva2016. 08. 09. 16:35

Pokolian bosszantó, ha nem fogy el frissen a kenyér, pláne, ha a szikkadtat már senki nem eszi meg. Ne bosszankodj a maradék miatt, készíts belõle pizzát!

Nem viccelünk. A feleslegessé vált száraz kenyérből tökéletes pizzát varázsolhatsz. 

Egy kis odafigyeléssel és kreativitással sok időt és pénzt is spórolhatsz. 

Hiszen azzal, hogy nem kell külön a pizzatésztát elkészítened, sokkal hamarabb kerülhet az asztalra a finom étel.

Hozzávalók:

  • 10-12 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 100 ml tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg füstölt sonka, kolbász, szalámi, vagy bármi ami elég ízes és szereted
  • 30 dkg mozzarella
  • paradicsomszósz, bazsalikom, oregánó, só, bors
  • Így készítsd: 

    Vajazz, vagy olajozz ki egy tepsit. Mindegy, hogy szögletes vagy kör formájú, de talán pizzához jobban passzol a kör.

    Helyezd el benne a kenyérszeleteket. Igyekezz minél szorosabbra rakni őket és a keletkező réseket pótold ki kisebb darabokkal. A lényeg tehát, hogy egy egységes tésztalapot kapj, sehol ne látszódjon ki a tepsi.

    Verd fel a tojást, majd adagold hozzá a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, valamint a sót és a borsot is. Jó alaposan dolgozd össze.

    Öntsd egyenletesen a kenyéralapra az egészet és hagyd állni 10 percet. Ezután öntsd nyakon sűrű paradicsomszósszal.

    Helyezd rá a felszeletelt sonkát, vagy a választott feltétet és a felkarikázott mozzarellát. 

    Szórd meg alaposan az oregánóval és a bazsalikommal.

    Mielőtt a sütőbe tennéd, hagyd állni legalább 10 percig.

    Előmelegített sütőben, 220 celsius fokon, körülbelül 20 percig süsd.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.