Létrehozva: 2016.08.25.

Ez a szalonnás finomság taszítja le a trónról a pizzát!

Imádod a pizzát, mégis unalmasnak találod, hogy újra ugyanazt a kerek formát és ízvilágot rakod az asztalra? Bolondítsd meg kicsit és senki sem fog ráismerni!

Kis ötlettel és ügyességgel percek alatt új formát adhatsz kedvenc ételednek. Készíts pizza-koszorút baconnel és ennek a finomságnak senki nem tud majd ellenállni.  

 

Hozzávalók:

  • 3,5 dl víz
  • 50 dkg liszt
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 tk cukor
  • egy csomag szárított élesztő
  • paradicsomszósz, barbecue szósz, bacon, paprikás szalámi, sonka, csirkehús

    Elkészítése

    1. Készíts pizza-alapot!  A tészta hozzávalóiból gyúrj-dagassz rugalmas tésztát!  

    A liszthez egy nagyobb tálban keverj sót.  Az élesztőt kevés langyos cukros vízben old fel, majd öntsd hozzá a liszthez és kezdd keverni. Adj hozzá annyi langyos vizet és olajat, hogy közepes keménységű, rugalmas tésztád legyen. Meleg helyen hagyd kelni 1 órát.

    2. A megkelt tésztát borítsd ki, gyúrd át és oszd háromfelé. Egy tepsi aljára teríts sütőpapírt, a tésztát pedig akkora körré nyújtsd, amekkora az alátét vagy sütőforma.

    3. A közepén csillagszerűen, 6 részre osztva, vagdosd be pizzavágóval, de ne vágd át teljesen.

    4. A szélét körben kend meg paradicsomszósszal, szórd meg sajttal. A bevágott részeket hajtogasd kifelé, a vele szemközti tésztarészt befelé és ragaszd egymásra őket.  

    5. Az összehajtott részeket erősítsd meg bacon szalonnával. Tekerd körbe a tésztát a csíkokkal. Kend meg a szalonna tetejét barbecue szósszal.

    6. A csillagcsúcsokba helyezz paprikás szalámit, apróra vágott sonkát vagy csirkeszeletkéket.

    7.  Előmelegített  sütőben 180 fokon 20-25 percig süsd.

    A koszorú tálalásakor rakhatsz mellé sült krumplit, paradicsomot, salátát, de mártogathatod a szeleteket ketchup-be is.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek