tóth gabi
Imádod a pizzát, mégis unalmasnak találod, hogy újra ugyanazt a kerek formát és ízvilágot rakod az asztalra? Bolondítsd meg kicsit és senki sem fog ráismerni!
Kis ötlettel és ügyességgel percek alatt új formát adhatsz kedvenc ételednek. Készíts pizza-koszorút baconnel és ennek a finomságnak senki nem tud majd ellenállni.
paradicsomszósz, barbecue szósz, bacon, paprikás szalámi, sonka, csirkehús
1. Készíts pizza-alapot! A tészta hozzávalóiból gyúrj-dagassz rugalmas tésztát!
A liszthez egy nagyobb tálban keverj sót. Az élesztőt kevés langyos cukros vízben old fel, majd öntsd hozzá a liszthez és kezdd keverni. Adj hozzá annyi langyos vizet és olajat, hogy közepes keménységű, rugalmas tésztád legyen. Meleg helyen hagyd kelni 1 órát.
2. A megkelt tésztát borítsd ki, gyúrd át és oszd háromfelé. Egy tepsi aljára teríts sütőpapírt, a tésztát pedig akkora körré nyújtsd, amekkora az alátét vagy sütőforma.
3. A közepén csillagszerűen, 6 részre osztva, vagdosd be pizzavágóval, de ne vágd át teljesen.
4. A szélét körben kend meg paradicsomszósszal, szórd meg sajttal. A bevágott részeket hajtogasd kifelé, a vele szemközti tésztarészt befelé és ragaszd egymásra őket.
5. Az összehajtott részeket erősítsd meg bacon szalonnával. Tekerd körbe a tésztát a csíkokkal. Kend meg a szalonna tetejét barbecue szósszal.
6. A csillagcsúcsokba helyezz paprikás szalámit, apróra vágott sonkát vagy csirkeszeletkéket.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig süsd.