tóth gabi
Bomba siker az új házi felvágott! Teljesen adalékmentes, olcsó és könnyen elkészíthetõ receptet mutatunk!
Hiába keresgélsz a boltok polcain, sajnos nem fogsz olyan parizert találni, ami ne tartalmazna ízfokozót, tartósítószereket és egyéb adalékanyagot. Abba pedig már jobb bele sem gondolni, hogy mi minden kerülhet a darálóba egy-egy húsipari termék gyártásakor!
Lássuk, hogy készül a finom házi párizsi!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.
2. Pihentesd hűtőben 1 órát.
3. Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.
4. Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!
5. A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!
6. Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
7. Melegíts vizet egy fazékban.
8. Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.
9. Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.
10. Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!
11. Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!
Tipp: Ugyanezzel a módszerrel készíthetsz mortadellát is! Ez esetben keverj a masszába egy kis szalonnát, szemes fekete vagy zöld borsot és pisztáciát is!