tóth gabi
Se elõkelõ helyszín, se luxus nem jellemzi ezt a kedves kifõzdét, mely egy olasz kisváros eldugott utcájában mûködik.
Azok, akik leginkább a különleges és trendi ételek hívei, joggal gondolhatják, a Michelin csillagos étteremcsodák között kell keresni a befutót. Idén azonban nem egy felkapott luxushelyet értékeltek nagyra az ítészek!
A legjobb étterem címet ugyanis az Észak-Olaszország-i Modenában működő, hangulatos Osteria Francescana kapta.
Az Osteriában meglepő egyszerűség fogadja az ide betérőt, de csak a környezet puritán.
Az étlapon ugyanis fantasztikus ételkülönlegességek szerepelnek, melyeket a klasszikus olasz konyha, illetve a zeneművészet jegyében álmodott meg Massimo Bottura, az étterem tulajdonosa és séfje. A 20 éve működő vendéglátóhely alapvetően klasszikus olasz konyhát visz, méghozzá a helyi tartomány Emiglia Romagna specialitásaival. A séf azonban nem titkolja, hogy olykor szeret elkalandozni, s más hangulatokat is visz az ételekbe - s ebben bizony van némi szerepe signor Bottura feleségének, aki amerikai.
Együnk végig gondolatban az egy menüsort az Osteriából!
1. Kőágyon tálalt St. Jakab kagyló száraz fehér borral
2. Grillezett tengeri halfilé vadnövény ágyon, zöldbors öntettel
3. Cipóban sült tojáspástétom szarvasgombával
4. Párolt vadnyúlpecsenye virágözönnel illatos zöldfűszer mártással
5. Grillezett bárányborda bazsalikommártással fűszersapkás krumplipürétornyocskákkal
6. Tejszínes túrótorta erdei gyümölcsökkel
A Osteria Francescana a világ 50 legjobb éttermei közül választották a legjobbnak.
Forrás: huffingtonpost