
Se elõkelõ helyszín, se luxus nem jellemzi ezt a kedves kifõzdét, mely egy olasz kisváros eldugott utcájában mûködik.
Azok, akik leginkább a különleges és trendi ételek hívei, joggal gondolhatják, a Michelin csillagos étteremcsodák között kell keresni a befutót. Idén azonban nem egy felkapott luxushelyet értékeltek nagyra az ítészek!
A legjobb étterem címet ugyanis az Észak-Olaszország-i Modenában működő, hangulatos Osteria Francescana kapta.
![]()
Az Osteriában meglepő egyszerűség fogadja az ide betérőt, de csak a környezet puritán.
![]()
Az étlapon ugyanis fantasztikus ételkülönlegességek szerepelnek, melyeket a klasszikus olasz konyha, illetve a zeneművészet jegyében álmodott meg Massimo Bottura, az étterem tulajdonosa és séfje. A 20 éve működő vendéglátóhely alapvetően klasszikus olasz konyhát visz, méghozzá a helyi tartomány Emiglia Romagna specialitásaival. A séf azonban nem titkolja, hogy olykor szeret elkalandozni, s más hangulatokat is visz az ételekbe - s ebben bizony van némi szerepe signor Bottura feleségének, aki amerikai.
Együnk végig gondolatban az egy menüsort az Osteriából!
1. Kőágyon tálalt St. Jakab kagyló száraz fehér borral
![]()
2. Grillezett tengeri halfilé vadnövény ágyon, zöldbors öntettel
![]()
3. Cipóban sült tojáspástétom szarvasgombával
![]()
4. Párolt vadnyúlpecsenye virágözönnel illatos zöldfűszer mártással
![]()
5. Grillezett bárányborda bazsalikommártással fűszersapkás krumplipürétornyocskákkal
![]()
6. Tejszínes túrótorta erdei gyümölcsökkel
![]()
A Osteria Francescana a világ 50 legjobb éttermei közül választották a legjobbnak.
Forrás: huffingtonpost







