tóth gabi
A régi kedvenc új köntösben! Csak a hozzávalók változtak, a módszer a régi: mindent bele és mehet a sütõbe!
Illatos parmezán, pirított fokhagyma, spenót és tejszín. Ezekből a külön-külön is mennyei hozzávalókból készítheted ezt a rafinált új receptet! A végeredmény magáért beszél. Ha nem lennél éhes, a sütés közben terjengő illatoktól garantáltan összefut majd a nyál a szádban! A remek fogás nemcsak finom, de a spenótnak és a fokhagymának köszönhetően nagyon egészséges is - rengeteg folsavat, káliumot és vasat is tartalmaz!
Tejszínes spenótágyon sült parmezános csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb vagy csirkemell
25 dkg spenót
45 dkg újkrumpli
2 ek. friss petrezselyem
1 ek. a kedvenc zöldfűszereidből (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna, rozmaring, koriander)
só, bors ízlés szerint
3 ek. vaj
A mártáshoz:
5 dkg vaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 tk. kakukkfű
½ tk bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán
0,6 dl tejszín
só,bors ízlés szerint
Így készítsd:
1. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra
2. Olajozz ki egy tűzálló tálat
3. A húst sózd meg, dörgöld be a fűszerekkel, mehet rá a bors is.
4. Olvassz fel 2 ek. vajat, pirítsd át a húsokat oldalanként 2-3 percig, majd emeld ki őket.
5. A spenótot forrázd le és hagyd lecsöpögni.
6. Készítsd el a mártást: Pirítsd le a vajon a zúzott fokhagymát. Keverd hozzá a lisztet, majd öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a fűszereket, állandóan kevergetve főzd 1-2 percig. Végül keverd hozzá a parmezánt és a hanyagul megvagdosott spenótot. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatod.
7. Simítsd a spenótmártást egy tepsi aljára, ültesd rá az elősütött csirkedarabokat. Dobáld közéjük a felvágott krumplit, takard le fóliával, mehet is a sütőbe.
8. Kb 50 percig fólia alatt süsd, majd vedd le a fóliát. Kb. 10 perc alatt pirosra sül a húsok teteje, és már tálalhatod is! Friss zöldfűszerrel hintsd meg a tetejét.