Létrehozva: 2016.07.17.

Kempingezel? Így csinálj omlettet serpenyő nélkül!

Egy jóízû, az otthonihoz hasonló reggeli kényelmessé teheti az amúgy nomád kempingezést. Ezzel a megoldással egyszerûen megetetheted az egész családot.

Miért praktikus?

1. Sok embernek tudsz egy időben reggelit adni.

2. Gyors: előkészítés 10 perc, főzési idő 15 perc.

3. A hozzávalókat tetszés szerint variálhatod. Lehet diétásan is készíteni, lehet nagy kalóriatartalmú reggelit is varázsolni.

4. Összevághatod a hozzávalókat otthon is, de a helyszínen is lehetséges.

Hozzávalók személyenként:

  • 2 tojás
  • ¼ csésze cheddar sajt (reszelve vagy kis kockákra vágva)
  • ¼ csésze főtt, füstölt sonka (apró darabokra vagdosva)
  • 2 ek zöldpaprika, pici kockákra darabolva
  • 2 ek vöröshagyma, kis kockákra vágva
  • 2 ek paradicsom, finomra kockázva
  •  só és bors az ízesítéshez
  • Elkészítés:

    1. Rakj a tűzre egy nagy lábast vagy bográcsot. Forrald fel a vizet.

    2. Törd fel a tojásokat, és azonnal tedd bele egy 2 literes, cipzáras tasakba.

    3. Szorítsd össze a zacskót a szájánál, és jól rázd össze a tojásokat.

    4.  Szórd a zacskóba az eldarabolt zöldségeket, a sonkát, sajtot. Rázd össze, hogy jól elkeveredjen.

    5. Szorítsd ki belőle tökéletesen a levegőt, majd húzd össze a cipzárt (minél jobban kimegy a levegő, annál hamarabb és annál egyenletesebben fő meg az omlett).

    6. A megtöltött zacskót helyezd a gyöngyöző vízbe. A legalacsonyabb hőfokon főzd. (Ne aggódj, a zacskó olvadáspontja a víz forráspontjánál följebb van: 115-135 Celsius fok. Egészséged érdekében jobb, ha végig forráspont alatt tartod a hőmérsékletet).

    7. Ellenőrizd az omlettet kb.15 perc múlva. Hagyd a vízben további pár percre, ha még nem tökéletes.

    Tipp:

    Főzés közben a zacskó cipzáras felét odacsíptetheted a lábas széle és a fedő közé. Így biztosan nem megy bele a víz.

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek