tóth gabi
Egy jóízû, az otthonihoz hasonló reggeli kényelmessé teheti az amúgy nomád kempingezést. Ezzel a megoldással egyszerûen megetetheted az egész családot.
1. Sok embernek tudsz egy időben reggelit adni.
2. Gyors: előkészítés 10 perc, főzési idő 15 perc.
3. A hozzávalókat tetszés szerint variálhatod. Lehet diétásan is készíteni, lehet nagy kalóriatartalmú reggelit is varázsolni.
4. Összevághatod a hozzávalókat otthon is, de a helyszínen is lehetséges.
Hozzávalók személyenként:
Elkészítés:
1. Rakj a tűzre egy nagy lábast vagy bográcsot. Forrald fel a vizet.
2. Törd fel a tojásokat, és azonnal tedd bele egy 2 literes, cipzáras tasakba.
3. Szorítsd össze a zacskót a szájánál, és jól rázd össze a tojásokat.
4. Szórd a zacskóba az eldarabolt zöldségeket, a sonkát, sajtot. Rázd össze, hogy jól elkeveredjen.
5. Szorítsd ki belőle tökéletesen a levegőt, majd húzd össze a cipzárt (minél jobban kimegy a levegő, annál hamarabb és annál egyenletesebben fő meg az omlett).
6. A megtöltött zacskót helyezd a gyöngyöző vízbe. A legalacsonyabb hőfokon főzd. (Ne aggódj, a zacskó olvadáspontja a víz forráspontjánál följebb van: 115-135 Celsius fok. Egészséged érdekében jobb, ha végig forráspont alatt tartod a hőmérsékletet).
7. Ellenőrizd az omlettet kb.15 perc múlva. Hagyd a vízben további pár percre, ha még nem tökéletes.
Tipp:
Főzés közben a zacskó cipzáras felét odacsíptetheted a lábas széle és a fedő közé. Így biztosan nem megy bele a víz.