kulcsár edina
Ezúttal nem egy magyar háziasszony, hanem egy férfi brillírozott a konyhában. És olyat alkotott... amire felkaptuk a fejünket!
Igazi férfias mesterfogás született: hús, hússal és némi sajttal. Ütős, fehérjedús reggeli, megspékelve rengeteg ízzel, zamattal! Elég egy adag belőle, annyi energiához jutsz, ami biztosan kitart az ebédig. Ha végignézed a fotókat, egyetlenegy dolog juthat eszedbe: minél előbb elkészíteni és felfalni ezt a finomságot!
Hozzávalók:
4 virsli
5 dkg szeletelt paprikás kolbász, felkarikázva
10 dkg trappista sajt, szeletelve
10 dkg trappista sajt, reszelve
10 dkg füstölt baconszalonna, szeletelve
kb. 2 ek. ketchup
2 dl tejföl
Így készítsd:
1. A virslikre hosszanti irányban vágj egy hasítékot, és pakold meg jól szeletelt sajttal, kolbászkarikával.
2. A szeletekre vágott szalonnát pirítsd zsírjára. A ropogósra sült szeletekkel béleld ki egy tűzálló edény alját, majd erre az ágyra fektesd rá a töltött virsliket.
4. A töltött virsliket locsold meg ketchuppal, és oszd el rajta a tejfölt.
6. Majd szórd meg bőségesen reszelt sajttal.
7. Mehet is a sütőbe. 180 fokon 8-10 perc alatt istenire, ropogósra sül.
Ahogy az ételt közzétevő János mondja, "az ízek a gyönyör szintjén tobzódnak benne!"
Jó étvágyat!
(Forrás: Iglai János, Vali Hagyományos konyhája csoport)