RETRO RÁDIÓ

Ismerd meg a legújabb csúcsreggelit: csőben sült szalonnás virsli!

Ismerd meg a legújabb csúcsreggelit: csőben sült szalonnás virsli!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 07. 20. 09:00

Ezúttal nem egy magyar háziasszony, hanem egy férfi brillírozott a konyhában. És olyat alkotott... amire felkaptuk a fejünket!

Igazi férfias mesterfogás született: hús, hússal és némi sajttal. Ütős, fehérjedús reggeli, megspékelve rengeteg ízzel, zamattal! Elég egy adag belőle, annyi energiához jutsz, ami biztosan kitart az ebédig. Ha végignézed a fotókat, egyetlenegy dolog juthat eszedbe: minél előbb  elkészíteni és felfalni ezt a finomságot!

Szalonnás csőben sült virsli

Hozzávalók:

4 virsli

5 dkg szeletelt paprikás kolbász, felkarikázva

10 dkg trappista sajt, szeletelve

10 dkg trappista sajt, reszelve

10 dkg füstölt baconszalonna, szeletelve

kb. 2 ek. ketchup

2 dl tejföl

Így készítsd:

1. A virslikre hosszanti irányban vágj egy hasítékot, és pakold meg jól szeletelt sajttal, kolbászkarikával.

2. A szeletekre vágott szalonnát pirítsd zsírjára. A ropogósra sült szeletekkel béleld ki egy tűzálló edény alját, majd erre az ágyra fektesd rá a töltött virsliket.

4. A töltött virsliket locsold meg ketchuppal, és oszd el rajta a tejfölt. 

6. Majd szórd meg bőségesen reszelt sajttal.

7. Mehet is a sütőbe. 180 fokon 8-10 perc alatt istenire, ropogósra sül.

Ahogy az ételt közzétevő János mondja, "az ízek a gyönyör szintjén tobzódnak benne!"

Jó étvágyat!

(Forrás: Iglai János, Vali Hagyományos konyhája csoport)

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.