Létrehozva: 2016.07.20.

Ismerd meg a legújabb csúcsreggelit: csőben sült szalonnás virsli!

Ezúttal nem egy magyar háziasszony, hanem egy férfi brillírozott a konyhában. És olyat alkotott... amire felkaptuk a fejünket!

Igazi férfias mesterfogás született: hús, hússal és némi sajttal. Ütős, fehérjedús reggeli, megspékelve rengeteg ízzel, zamattal! Elég egy adag belőle, annyi energiához jutsz, ami biztosan kitart az ebédig. Ha végignézed a fotókat, egyetlenegy dolog juthat eszedbe: minél előbb  elkészíteni és felfalni ezt a finomságot!

Szalonnás csőben sült virsli

Hozzávalók:

4 virsli

5 dkg szeletelt paprikás kolbász, felkarikázva

10 dkg trappista sajt, szeletelve

10 dkg trappista sajt, reszelve

10 dkg füstölt baconszalonna, szeletelve

kb. 2 ek. ketchup

2 dl tejföl

Így készítsd:

1. A virslikre hosszanti irányban vágj egy hasítékot, és pakold meg jól szeletelt sajttal, kolbászkarikával.

2. A szeletekre vágott szalonnát pirítsd zsírjára. A ropogósra sült szeletekkel béleld ki egy tűzálló edény alját, majd erre az ágyra fektesd rá a töltött virsliket.

4. A töltött virsliket locsold meg ketchuppal, és oszd el rajta a tejfölt. 

6. Majd szórd meg bőségesen reszelt sajttal.

7. Mehet is a sütőbe. 180 fokon 8-10 perc alatt istenire, ropogósra sül.

Ahogy az ételt közzétevő János mondja, "az ízek a gyönyör szintjén tobzódnak benne!"

Jó étvágyat!

(Forrás: Iglai János, Vali Hagyományos konyhája csoport)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek