Létrehozva: 2016.07.25.

Ha jó sárgadinnyét akarsz venni, csukd be a szemedet!

Egészséges desszertre vágysz? A mézédes sárgadinnyébõl sok-sok finomságot készíthetsz! A kérdés csak az, hogyan válassz, ha érett, édes és friss, azaz tökéletes példányt szeretnél hazavinni.

A nyári főszezonban érdemes minél több sárgadinnyét enned, hiszen nagyon egészséges gyümölcs, oltja a szomjat és mézes-illatos aromái miatt elmondhatatlanul finom!

Nem meglepő, hogy a tökéletes sárgadinnye kiválasztásakor éppen a szaglásodra kell hagyatkoznod. Ha nem elég érett a dinnye, az a kisebbik gond, hiszen szobahőmérsékleten egy-két nap alatt beérik. De kifoghatsz állott, túlérett vagy éppen elöregedett dinnyét is - ezek pedig élvezhetetlenek. 

Mutatjuk, mire figyelj a választásnál!

Bár az érett sárgadinnye önmagában is kellemes illatot áraszt, az igazi profik szerint nem a héját kell szagolnod, hanem a szár végét.

Vedd a kezedbe azt a dinnyét, amelyikről azt gondolod, hogy édes és finom lehet. Csukd be a szemed és szippantsd be mélyen az illatát!

1. Ha az illata jellegzetes és érettnek tűnik, de édes vonulata mellett némi fanyar jellege is van, akkor biztos megjelenik előtted a tökéletes sárgadinnye képe. Ha valóban ezt érzed, akkor az a dinnye rendben van, viheted is haza.

2. Ellenben ha szagláskor zöldes, nyers illatot érzel, akkor még nem érett a dinnye.

3. Ha erőteljes, kicsit émelyítő a szaga, már túlérett a dinnyéd. Folytasd tovább a keresést!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek