kulcsár edina
A sajtos-fokhagymás cukkinirudacska sokkal könnyebben és gyorsabban elkészíthetõ, mint egy pogácsa. Ráadásul egészségesebb is, hisz kevesebb szénhidrát van benne. Imádni fogod, ha egyszer megkóstolod.
Ha gyorsan és egyszerűen szeretnél vacsorát készíteni, akkor mindenképp ezt a receptet válaszd, nem fogod megbánni. Még mérleg sem kell hozzá, elég egy 2,5 dl-es bögre a készítéshez. Könnyű és egészséges, és ha marad, másnap is nagyon finom.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt melegítsd 200 fokra.
Egy nagyobb tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót, sütőport, a szódabikarbónát és a fokhagymaport. Ezután kerülnek bele a "zöldek", a cukkini, az újhagyma, a kapor és legvégén a sajt.
Egy másik, kisebb edénybe az olvasztott vajat, a tojásokat keverd jól össze, majd mehet bele a tej.
Ezt a folyékony masszát tedd a száraz összetevőkhöz és csinálj belőle egységes agyagot.
Ha nagy tepsiben sütöd, akkor 50 percig, ha kisebb formákban pl: muffin, vagy kis kenyér formákban akkor 30 percig kell, hogy a sütőben legyen.
Ha elkészült, 10 percet várj melegen tálald, úgy a legfinomabb, de másnap is ízleni fog mindenkinek.
Tipp
Tálald friss salátával és kész a vacsora!