tóth gabi
Egészen zseniális lesz a rántott hús ezzel a panírral. Próbáld ki ezt a szokatlan technikát, és roppanjon a szádban a husi!
A rántott hús legnagyobb ajándéka a finom, könnyű és roppanós panír. Ezt nem mindig olyan egyszerű elérni, mint szeretnénk, ezzel a szokatlan technikával azonban biztos lesz a sikered. Nem tudsz hibázni!
Liszt, tojás, víz, só, pár csepp malátaecet és szódabikarbóna. Egyszerű de nagyszerű! A malátaecet talán kissé kakukktojásnak tűnik, de hidd el, ebbe a panírba szükséges - az ecet savjai reakcióba a lépnek a szódabikarbónával, és a közben keletkező gázok habosra fújják a panírbundát.
A végeredmény egy csábítóan vastag, ugyanakkor könnyű és ropogós bunda!
Ezt az élményt garantálják az apró légbuborékcellák, melyek belesülnek a panírba. A malátaecet ízvilága pedig egy pikáns sörös ízt kölcsönöz a rántott húsnak, mely igazán előnyére válik!
Hozzávalók a panírhoz:
1. A húst ízlésednek megfelelően sózd be.
2. Keverd össze a panír összetevőit:
2. A besózott húsdarabokat forgasd meg lisztben, majd a sűrű tojásos-szódabikarbónás-ecetes lisztmasszában.
3. Azonnal süsd ki forró olajban. Sütés közben felpuffad a bunda, mire eléri az aranybarna színt, belül omlóssá puhul a hús, kívül pedig ropogóssá válik a panír. Isteni finom!