RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen, mit művel a rántott hússal a szódabikarbóna!

Eszméletlen, mit művel a rántott hússal a szódabikarbóna!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 07. 14. 14:49

Egészen zseniális lesz a rántott hús ezzel a panírral. Próbáld ki ezt a szokatlan technikát, és roppanjon a szádban a husi!

A rántott hús legnagyobb ajándéka a finom, könnyű és roppanós panír. Ezt nem mindig olyan egyszerű elérni, mint szeretnénk, ezzel a szokatlan technikával azonban biztos lesz a sikered. Nem tudsz hibázni!

Mi kell hozzá?

Liszt, tojás, víz, só, pár csepp malátaecet és szódabikarbóna. Egyszerű de nagyszerű! A malátaecet talán kissé kakukktojásnak tűnik, de hidd el, ebbe a panírba szükséges - az ecet savjai reakcióba a lépnek a szódabikarbónával, és a közben keletkező gázok habosra fújják a panírbundát.

A végeredmény egy csábítóan vastag, ugyanakkor könnyű és ropogós bunda!

Ezt az élményt garantálják az apró légbuborékcellák, melyek belesülnek  a panírba. A malátaecet ízvilága pedig egy pikáns sörös ízt kölcsönöz a rántott húsnak, mely igazán előnyére válik!

Hozzávalók a panírhoz:

  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál malátaeset
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • Hogyan készítsd el?

    1. A húst ízlésednek megfelelően sózd be.

    2. Keverd össze a panír összetevőit:

     

     

    2. A besózott húsdarabokat forgasd meg lisztben, majd a sűrű tojásos-szódabikarbónás-ecetes lisztmasszában.

    3. Azonnal süsd ki forró olajban. Sütés közben felpuffad a bunda, mire eléri az aranybarna színt, belül omlóssá puhul a hús, kívül pedig ropogóssá válik a panír. Isteni finom!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.