Ők azok: bemutatjuk Magyar Péter agyhalottnak nevezett EP-képviselőit

INSIDER
Létrehozva: 2016.07.26.

Bombasztikus nyári újítás: itt a joghurtos panír!

Még újabb, még finomabb, ráadásul prézli sem kell hozzá! Próbáld ki a megunhatatlan rántott hús legújabb verzióját is!

Szerző Boros Jutka

Szuper könnyű és ízletes rántott husi akár a diétád alatt is!

Mivel prézli nélkül készül, és a lisztet szabadon variálhatod, így nem kell lemondanod erről a fogásról sem!

A fokhagyma remek ízt ad a húsnak, a joghurt pedig segít megtartani a csirke nedvességtartalmát. Így lesz egyszerre ropogós és zaftos a régi nagy kedvenc!

Joghurtpaníros rántott hús

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 3-5 evőkanál reform liszt, lehetőleg Update (zabpehelyliszt vagy kókuszliszt is jó)
  • só, bors
  • olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
  • Így készítsd:

    1. Csíkozd fel a húst, és dörzsöld be alaposan a fokhagymával, sózd meg igény szerint. Minél kevesebb sót használsz, annál egészségesebb ez a fogás.

    2. A lisztet, a tojást és a joghurtot keverd simára egy tálban, sűrű masszát kell kapnod. A liszt mennyiségével állítsd be a megfelelő állagot. Feldobhatod esetleg a kedvenc zöldfűszereiddel.

    3. A hússzeleteket forgasd meg először a választott lisztben, majd merítsd el a sűrű joghurtos panírmasszában.

    4. A bundázott husikat forró olajban süsd ropogósra, majd csepegtesd le.

     

    Tipp:

    Ha szeretnéd elkerülni az olajban sütést, akkor készítsd sütőben a husit! Ez estben egy kicsit sűrűbb bundával dolgozz. Fektesd a panírozott szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, mindegyik tetejét kend át olaj és olvasztott vaj keverékével. Így mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20 perc múlva fordítsd meg a husikat és újra kend át a zsiradékkal. Újabb 10 perc alatt szép aranybarnára sülnek! Isteni finom így is!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek