tóth gabi
Még újabb, még finomabb, ráadásul prézli sem kell hozzá! Próbáld ki a megunhatatlan rántott hús legújabb verzióját is!
Szuper könnyű és ízletes rántott husi akár a diétád alatt is!
Mivel prézli nélkül készül, és a lisztet szabadon variálhatod, így nem kell lemondanod erről a fogásról sem!
A fokhagyma remek ízt ad a húsnak, a joghurt pedig segít megtartani a csirke nedvességtartalmát. Így lesz egyszerre ropogós és zaftos a régi nagy kedvenc!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Csíkozd fel a húst, és dörzsöld be alaposan a fokhagymával, sózd meg igény szerint. Minél kevesebb sót használsz, annál egészségesebb ez a fogás.
2. A lisztet, a tojást és a joghurtot keverd simára egy tálban, sűrű masszát kell kapnod. A liszt mennyiségével állítsd be a megfelelő állagot. Feldobhatod esetleg a kedvenc zöldfűszereiddel.
3. A hússzeleteket forgasd meg először a választott lisztben, majd merítsd el a sűrű joghurtos panírmasszában.
4. A bundázott husikat forró olajban süsd ropogósra, majd csepegtesd le.
Tipp:
Ha szeretnéd elkerülni az olajban sütést, akkor készítsd sütőben a husit! Ez estben egy kicsit sűrűbb bundával dolgozz. Fektesd a panírozott szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, mindegyik tetejét kend át olaj és olvasztott vaj keverékével. Így mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20 perc múlva fordítsd meg a husikat és újra kend át a zsiradékkal. Újabb 10 perc alatt szép aranybarnára sülnek! Isteni finom így is!