RETRO RÁDIÓ

Áfonyás-barackos morzsasüti lett a nyár kedvenc receptje!

Áfonyás-barackos morzsasüti lett a nyár kedvenc receptje!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 07. 12. 18:45

Alig kell hozzá valami, mégis mennyei ez a sütemény. Sõt, akkor is könnyen összedobhatod, ha nem vagy egy nagy konyhatündér. Melegen, hideg fagyival tálalva egyszerûen ellenállhatatlan.

HOZZÁVALÓK:

  • 6 érett nektarin (kimagozva, elszeletelve)
  • 1 ½ csésze friss, érett áfonya
  • 1 ½ csésze liszt
  • ¾ csésze világos barna cukor
  • 1/3 csésze hideg vaj + 1-2 tk a tepsi kikenéséhez

  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
    2. Magozd ki és szeleteld föl a nektarint.
    3. Vajazz ki egy 23x33 cm-es jénai vagy mázas kis tepsit 1-2 tk vajjal, majd rendezd el a nektarin szeleteket és az áfonyát a tepsi aljában.


    4. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a barna cukrot és a hideg vajat. Könnyebb, ha a vajat kis darabokra vágod, és villával eldolgozod a száraz összetevőkben. (Tészta gyúró gépben is elkészítheted). Addig gyúrd, míg durva morzsára nem hasonlít.

    5. Szórd a morzsa-keveréket a gyümölcsre. Egyenletesen fedje be.

    6. Told be a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig. Akkor kész, ha a színe szép világos barna, és a gyümölcsök leve itt-ott kezd kiszivárogni a sütemény tetején.


    7. Ha kész, hagyd pihenni 10 percig, hogy a lédús gyümölcs egy kicsit megszilárduljon. Így majd könnyebben tudod szeletelni, és jobban egyben is marad a gyümölcsös pite.

    Tipp:

    tálaláskor helyezz egy darabot a tányérra, és koronázd meg vanília fagylalttal.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.