tóth gabi
Alig kell hozzá valami, mégis mennyei ez a sütemény. Sõt, akkor is könnyen összedobhatod, ha nem vagy egy nagy konyhatündér. Melegen, hideg fagyival tálalva egyszerûen ellenállhatatlan.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
2. Magozd ki és szeleteld föl a nektarint.
3. Vajazz ki egy 23x33 cm-es jénai vagy mázas kis tepsit 1-2 tk vajjal, majd rendezd el a nektarin szeleteket és az áfonyát a tepsi aljában.
4. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a barna cukrot és a hideg vajat. Könnyebb, ha a vajat kis darabokra vágod, és villával eldolgozod a száraz összetevőkben. (Tészta gyúró gépben is elkészítheted). Addig gyúrd, míg durva morzsára nem hasonlít.
5. Szórd a morzsa-keveréket a gyümölcsre. Egyenletesen fedje be.
6. Told be a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig. Akkor kész, ha a színe szép világos barna, és a gyümölcsök leve itt-ott kezd kiszivárogni a sütemény tetején.
7. Ha kész, hagyd pihenni 10 percig, hogy a lédús gyümölcs egy kicsit megszilárduljon. Így majd könnyebben tudod szeletelni, és jobban egyben is marad a gyümölcsös pite.
Tipp:
tálaláskor helyezz egy darabot a tányérra, és koronázd meg vanília fagylalttal.