Létrehozva: 2016.07.12.

Áfonyás-barackos morzsasüti lett a nyár kedvenc receptje!

Alig kell hozzá valami, mégis mennyei ez a sütemény. Sõt, akkor is könnyen összedobhatod, ha nem vagy egy nagy konyhatündér. Melegen, hideg fagyival tálalva egyszerûen ellenállhatatlan.

HOZZÁVALÓK:

  • 6 érett nektarin (kimagozva, elszeletelve)
  • 1 ½ csésze friss, érett áfonya
  • 1 ½ csésze liszt
  • ¾ csésze világos barna cukor
  • 1/3 csésze hideg vaj + 1-2 tk a tepsi kikenéséhez

  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
    2. Magozd ki és szeleteld föl a nektarint.
    3. Vajazz ki egy 23x33 cm-es jénai vagy mázas kis tepsit 1-2 tk vajjal, majd rendezd el a nektarin szeleteket és az áfonyát a tepsi aljában.


    4. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a barna cukrot és a hideg vajat. Könnyebb, ha a vajat kis darabokra vágod, és villával eldolgozod a száraz összetevőkben. (Tészta gyúró gépben is elkészítheted). Addig gyúrd, míg durva morzsára nem hasonlít.

    5. Szórd a morzsa-keveréket a gyümölcsre. Egyenletesen fedje be.

    6. Told be a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig. Akkor kész, ha a színe szép világos barna, és a gyümölcsök leve itt-ott kezd kiszivárogni a sütemény tetején.


    7. Ha kész, hagyd pihenni 10 percig, hogy a lédús gyümölcs egy kicsit megszilárduljon. Így majd könnyebben tudod szeletelni, és jobban egyben is marad a gyümölcsös pite.

    Tipp:

    tálaláskor helyezz egy darabot a tányérra, és koronázd meg vanília fagylalttal.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek