tóth gabi
Korunk konyhakultúrájának meghatározó része a panírozás. Csirkétõl a csokoládéig sok mindent bundázunk be. Most azonban valami olyan került kirántásra, amire korábban senki sem gondolt!
Imádjuk a rántott finomságokat. Ropogós bunda, szaftos belső... egyszerűen ellenállhatatlan! Kevés olyan étel létezik, melyet valaki nem próbált még kirántani. Ellenben folyadékokkal még senki sem próbálkozott mostanáig.
Egy amerikai fiatal, Marcus Jonathan gondolt egyet, és kirántotta a vizet.
Első lépésként kalcium-alginát segítségével zselésített egy kis adag folyadékot. Ezután a jól ismert három lépéses – liszt, tojás, morzsa – technikával bepanírozta azt. Majd a kész kis gömböcöt forró olajba tette.
Ha kipróbálnád otthon, de nincs mivel zselésíteni, akkor próbálkozz jégkockával. Mindenesetre vigyázz!
Jól panírozz, akár többször is. Hiszen ha a víz és az olaj találkozik, durva fröcsögés veszi kezdetét.
(munchies)