tóth gabi
A virslis kalácshoz nem kell más, csak virsli és leveles tészta. Kis rafinériával ellenállhatatlan vendégváró falatokat készíthetsz az esti borozgatáshoz, vendégséghez.
A leveles tészta a világ egyik legjobb találmánya, így érdemes egy csomaggal mindig tartani otthon belőle! Sosem tudhatod, mikor lesz rá hirtelen szükséged. Percek alatt mennyei finomságokat varázsolhatsz az asztalra akkor is, ha a spontán kerti partin valami sós rágcsálnivalóra éhes a társaság.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kiolvasztott tésztát nyújtsd olyan nagyságúra, amekkora tepsiben sütni akarod a virslis finomságot. A tepsit béleld ki sütőpapírral!
2. A kinyújtott tésztát helyezd a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Hosszanti irányban vágj bele kb. 3 cm széles csíkokat úgy, hogy körben a széleken hagyjál egy 2 cm-es szélt azért, hogy egyben maradjon a tészta. Pizza- vagy derelyevágóval is dolgozhatsz.
4. Ezekbe a tésztacsíkokba kell beleszövögetned a virsliket úgy, hogy megkapd a hagyományos "lábtörlő" mintázatot. Egy tepsihez 4 pár virslit használj. A héjától szabadítsd meg sütés előtt a virsliket!
5. Mikor kész a lábtörlő minta, verj fel egy tojást csipetnyi sóval, és kend be vele a tésztát! Szórhatsz rá reszelt sajtot is.
6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig, míg szépen ráolvad a sajt.
7. Miután kicsit kihűlt, lehet szeletelni. Melegen és hidegen is fogyaszthatod.