RETRO RÁDIÓ

Elképesztő újítás: így lesz a fánkból fagyitölcsér

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 06. 02. 14:10

Végre itt a jó idõ, és kezdõdik a fagyiszezon. Ha szeretnéd valami igazán mennyei finomsággal meglepni a családodat, és még a fánkot is szeretitek, próbáld ki ezt!

HOZZÁVALÓK:

  • 1/4 bögre vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre liszt
  • 1 zacskó vanília, vagy vanília kivonat
  • 4 db tojás
  • kevés vaj
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas cukor
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A vajat, a sót, a cukrot, a vizet tedd egy edénybe és forrald fel. Öntsd hozzá a lisztet és kevergesd addig, míg a tészta el nem válik az edény falától.

    Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni és rakd hozzá a vaníliát és a tojásokat. Keverd simára és töltsd a tésztát egy habzsákba.

    Egy mufforma alját vajazd le, és a habzsák segítségével nyomj kis kosárkákat.

    Tedd az egészet néhány órára fagyasztóba, majd vedd ki és süsd ki olajban, mint a fánkokat.

    Forgasd fahéjas cukorba, és már mehet is bele a gombóc fagyi.

    EZEN A VIDEÓN ELLESHETED A TRÜKKÖKET:
     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.