
Egész életedben rosszul pucoltad a főtt tojást! Elő a kanállal!
A városi legendákkal ellentétben sem a só, sem a mindenható hideg víz nem segít. Mutatjuk a tökéletes megoldást!
![]()
Vagy a héj törik ripityára és válik kezelhetetlenné, vagy a fehérje ragaszkodik oly erősen a tojáshéj belső falához, hogy lehetetlen elválasztani, így folyton beszakad. Különösen rosszul esik az ilyen sérülés, ha egy kívánatos hidegtálon dolgozol.
![]()
A legújabb tojástrükkel viszont örökre vége a bosszankodásnak! Sőt, a praktika életmentő lehet, ha nagyobb vendégsereget vársz például egy kerti partira.
Döbbenetesen egyszerű ötletről van szó!
1. Főzd a tojást az előírt 5 percig, vagy egy kicsit tovább, majd hűtsd le.
2. Majd egy méretes, éles késsel egész egyszerűen vágd ketté hosszában.
3. Ezután a tojás méretétől függően csúsztass egy teás- vagy egy evőkanalat a héj és tojásfehérje közé. Finoman told előre az eszközt, és a fél tojás szinte magától kiugrik a héjból.
![]()
TIPP: Ha már begyakoroltad, nem is kell kettévágnod a tojást: csak ropogtasd meg a héját és csúsztasd be a kanalat. Ha ügyes vagy, a tojás kiugrik így is!
![]()






