RETRO RÁDIÓ

Egész életedben rosszul pucoltad a főtt tojást! Elő a kanállal!

Gaál József
Szerző
Gaál József
Létrehozva2016. 06. 14. 20:30

A városi legendákkal ellentétben sem a só, sem a mindenható hideg víz nem segít. Mutatjuk a tökéletes megoldást!

Vagy a héj törik ripityára és válik kezelhetetlenné, vagy a fehérje ragaszkodik oly erősen a tojáshéj belső falához, hogy lehetetlen elválasztani, így folyton beszakad. Különösen rosszul esik az ilyen sérülés, ha egy kívánatos hidegtálon dolgozol.

A legújabb tojástrükkel viszont örökre vége a bosszankodásnak! Sőt, a praktika életmentő lehet, ha nagyobb vendégsereget vársz például egy kerti partira.

 

Döbbenetesen egyszerű ötletről van szó!

1. Főzd a tojást az előírt 5 percig, vagy egy kicsit tovább, majd hűtsd le.

2. Majd egy méretes, éles késsel egész egyszerűen vágd ketté hosszában.

3. Ezután a tojás méretétől függően csúsztass egy teás- vagy egy evőkanalat a héj és tojásfehérje közé. Finoman told előre az eszközt, és a fél tojás szinte magától kiugrik a héjból.

TIPP: Ha már begyakoroltad, nem is kell kettévágnod a tojást: csak ropogtasd meg a héját és csúsztasd be a kanalat. Ha ügyes vagy, a tojás kiugrik így is!

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.