RETRO RÁDIÓ

Világéletedben rosszul készítetted a jégkockát! Itt a jó módszer!

Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 05. 29. 22:18

Meg fogsz lepõdni, hogy még ezt az egyszerûnek vélt dolgot is lehet máshogy készíteni!

Vannak dolgok, amikről azt hiszed, hogy képtelenség elrontani. A jégkocka elkészítése is ezek közé tartozik. Nincs is ennél egyszerűbb, ugye? Kinyitod a csapot, megtöltöd a tálcát vízzel és mehet is a fagyasztóba. Pár óra múlva már hűtheted is vele kedvenc italodat. 

Ha azonban azt szeretnéd, hogy minél hamarabb használhasd a jégkockáidat, akkor most figyelj, mutatjuk a trükköt!

A megoldás rémesen egyszerű! Ne a hideg vizes csapot nyisd meg, hanem a meleget! Igen, jól látod, a meleget!

Minél melegebb vizet használsz ugyanis, annál hamarabb fagy meg !

A jelenség valódi okát igazán még senki nem fejtette meg, de van rá egy elmélet, az úgynevezett mpemba-paradoxon. Ennek lényege, hogy ha két tálcát teszel a fagyasztóba az egyiket meleg, a másikat hideg vízzel töltve, kiderül, hogy a fagyasztás során több meleg, mint hideg víz párolog el, így a fagypontot két különböző mennyiségű folyadék éri el: az eredetileg melegebből kevesebb lesz. Kevesebb folyadék pedig gyorsabban fagy meg ugyanolyan körülmények között, mint több.

Ravasz, ugye?

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.