Létrehozva: 2016.05.29.

Világéletedben rosszul készítetted a jégkockát! Itt a jó módszer!

Meg fogsz lepõdni, hogy még ezt az egyszerûnek vélt dolgot is lehet máshogy készíteni!

Vannak dolgok, amikről azt hiszed, hogy képtelenség elrontani. A jégkocka elkészítése is ezek közé tartozik. Nincs is ennél egyszerűbb, ugye? Kinyitod a csapot, megtöltöd a tálcát vízzel és mehet is a fagyasztóba. Pár óra múlva már hűtheted is vele kedvenc italodat. 

Ha azonban azt szeretnéd, hogy minél hamarabb használhasd a jégkockáidat, akkor most figyelj, mutatjuk a trükköt!

A megoldás rémesen egyszerű! Ne a hideg vizes csapot nyisd meg, hanem a meleget! Igen, jól látod, a meleget!

Minél melegebb vizet használsz ugyanis, annál hamarabb fagy meg !

A jelenség valódi okát igazán még senki nem fejtette meg, de van rá egy elmélet, az úgynevezett mpemba-paradoxon. Ennek lényege, hogy ha két tálcát teszel a fagyasztóba az egyiket meleg, a másikat hideg vízzel töltve, kiderül, hogy a fagyasztás során több meleg, mint hideg víz párolog el, így a fagypontot két különböző mennyiségű folyadék éri el: az eredetileg melegebből kevesebb lesz. Kevesebb folyadék pedig gyorsabban fagy meg ugyanolyan körülmények között, mint több.

Ravasz, ugye?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek