RETRO RÁDIÓ

Újjászületett a palacsinta: habos lett és epres! Íme, a recept

Újjászületett a palacsinta: habos lett és epres! Íme, a recept
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 22. 15:30

Sokan lusták palacsintája néven ismerik ezt a finomságot, mert a legjobb benne, hogy nem kell órákig ácsorogni a serpenyõ mellett míg az ember kisüti a család egész adagját. Elég, ha összekevered és betolod a sütõbe.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 nagy tojás
  • 180 ml tej
  • 100 g liszt csésze liszt
  • 15 g cukor cukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • a sütéshez 2 evőkanál vaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Melegítsd elő a sütőt 220 fokra és tedd bele a serpenyőt minimum 8 percre üresen.

    Keverd, vagy turmixold össze a hozzávalókat.

    Tedd a serpenyőbe a két kanál vajat, és amikor megolvadt, öntsd bele a masszát.

    Told a sütőbe, 15-17 percre.

    Közben aprítsd fel vékony szeletekre az eperszemeket, és szórd a kész palacsinta tetejére. Végül hintsd meg porcukorral és tálald melegen.

    Íme, a videó, amiből ellesheted a trükköket:

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.